Huawei Mate 20 Pro vs iPhone Xs Max Karşı Karşıya - Haberler - indir.com

Huawei Mate 20 Pro vs iPhone Xs Max Karşı Karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Huawei’nin en güçlü ve en yeni amiral gemisi modeli olacak olan Mate 20 Pro serisi hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Mate 20 Pro cihazının Antutu puanları ortaya çıkarken şuan piyasanın en güçlü modeli olarak nitelendirilen iPhone Xs Max ile karşı karşıya geldi. Bir tarafta Kirin 980 işlemcili Mate 20 Pro yer alırken diğer tarafta ise A12 Bionic çipli Xs Max modeli bulunuyor. 16 Ekim tarihinde resmi olarak Mate 20 serisinin tanıtımını göreceğiz. Cihaza dair birçok sızıntı gerçekleşirken modelin tüm tasarım detayları ve teknik bilgileri neredeyse belli oldu diyebiliriz. Son olarak performans sonuçlarına yönelik bir sızıntı gerçekleşti ve Antutu test sonuçları belli olmuş oldu. Buna göre iPhone Xs Max başta birçok rakip amiral gemisi ile karşılaştırmalar başlandı.

Mate 20 Pro vs iPhone Xs Max

iPhone Xs Max modelinde bildiğiniz üzere 7 nm üretim sürecinden geçen A12 Bionic işlemcisi bulunuyor. Ortaya çıkan Mate 20 Pro serisinde ise yine 7 nm mimarili Kirin 980 işlemcisini görüyoruz. Bu noktada bu iki işlemci ve iki model karşılaştırılmış oluyor. Rakamlara göre Huawei Mate 20 Pro’nun üstünlüğü gibi gözükse de, aslında işler öyle olmuyor. Kirin 980 işlemcisi Huawei’nin en güçlü ve iddialı işlemcisi olarak biliniyor. Bu kapsamda bu işlemci AnTuTu üzerinde 313.561 puan alarak Android pazarının en güçlü cihazlarından biri olacağını göstermiş oluyor. Daha önce tanıtılan Apple ise A12 işlemcisi ile dikkatleri çekiyor.

Bu noktada iPhone Xs Max modelinin 372.106 puan aldığı gözüküyor. Kirin 980 modeli Snapdragon 845’in 290 binlik rakamını çok rahat bir şekilde geçmiş olduğu gözüküyor. Ancak A12 Bionic işlemcisinin arkasında kaldığı açık bir şekilde gözüküyor. Bakalım cihazlar piyasaya giriş yaptıktan sonra asıl test sonuçları neler verecek göreceğiz.





PAYLAŞ