Hackerlar, Yahoo'dan 3 Milyar Kullanıcının Bilgilerini Çaldı - Haberler - indir.com

Hackerlar, Yahoo'dan 3 Milyar Kullanıcının Bilgilerini Çaldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-04 12:00:19
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler mail servisi olan internet şirketi Yahoo tarafından tam 3 milyar kullanıcıya ait hesap bilgilerinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğinin duyurusu gerçekleşti. Saldırıdan etkilenen 2 milyar civarındaki diğer kullanıcılarını da bilgilendirme yapıldığını ve yapılan açıklamada korsanların kullanıcıların banka hesap ve kredi kartı bilgilerini ele geçiremediği ifade ediliyor. ABD'nin popüler telekomünikasyon şirketlerinden birisi olan Verizon'a satıldıktan sonra şirketin kuruluşlarından olan Oath adlı firmanın parçası olan Yahoo, 2013 yılında gerçekleşen siber saldırıda 3 milyar hesabın tamamen etkilendiği bildirilmişti.

Oath internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile Aralık 2016 tarihinde Yahoo'nun yaklaşık olarak 1 milyar kullanıcı hesabının veri hırsızlığı sonucuna kaldığı hatırlatıldı ve yeni soruşturmalar ile beraber bu olayla beraber tüm hesapların etkilendiği ortaya çıktı. Açıklamanın devamında Ağustos 2013'teki siber saldırı ile Yahoo'nun 3 milyarlık tüm kullanıcı hesaplarının saldırıdan maruz kaldığı dile getirildi. Ancak Yahoo cephesinden gelen yeni bilgiler doğrultusunda kullanıcıların hesap ve banka bilgilerine dair bilgilerin ele geçiremediklerinin açıklaması yapıldı.

Yahoo şirketinin Verizon'a 4.48 milyar dolarlık satışı ise Haziran'da tamamlanmış ve Yahoo elinde kalan varlıkları Alibaba Group'taki yüzde 15 ve Japonya'daki yüzde 36'lık hisseler ile stoklar şeklinde kalmıştı. Bakalım Yahoo'nun yaşadığı bu siber saldırılar sonucunda ele geçirilen hesaplar için kullanıcıların endişe etmesi gerekecek mi ilerleyen zamanlarda konuyla alakalı açıklamaların şirket tarafından yapılması bekleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ