Google Translate ve Word Lens'e Simültane Çeviri Özelliği Geliyor! - Haberler - indir.com

Google Translate ve Word Lens'e Simültane Çeviri Özelliği Geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Google, mobil tercüme uygulamaları Google Translate ve Word Lens'e simültane çeviri özelliği getirmeye hazırlanıyor. Bu özellik sayesinde uygulamalar, popüler dillerden biri konuşulduğunda bu dili otomatik olarak tanıyacak ve istenen dilde yazılı olarak metne çevirebilecek.

Google Translate günümüzde 90 dilde yazılı tercüme yapabiliyor. Yakın bir zamanda servise eklenecek olan Simültane çeviri özelliği sayesinde uygulama; konuşulanları otomatik olarak algılayarak hızlı bir şekilde farklı dillere gerçek zamanlı ve yazılı olarak çevirebilecek.

Google Translate

Hatırlayacağınız üzere simültane çeviri özelliğini ilk olarak Microsoft, Skype platformunda hayata geçirmişti. Geçen Aralık ayında kullanıcılara sunulan Skype Translator servisinin ilk sürümünün denemelerinde, İngilizce ve İspanyolca konuşmalar gerçek zamanlı olarak tercüme edilmişti.

Google'a göre aylık aktif kullanıcı sayısı 500 milyon olan Google Translate uygulamasına simültane çeviri özelliği, ilerleyen günlerde yapılacak güncelleme ile kullanıcılara sunulacak. Özellik ilk olarak Google Translate Android uygulamasına, sonrasında ise iOS uygulamasına gelecek.

Word Lens

Google'ın simültane çeviri özelliğini getireceği diğer uygulaması ise; görsel destekli dil çeviri uygulaması Word Lens. Görsel ve metin tanıma becerilerine dayalı bu servisin çalışma şekli ise Google Translate'den biraz farklı.

Word Lens ile tercüme yapmak için sadece tercüme edilmek istenen yazının telefon kamerasına gösterilmesi yeterli oluyor. Uygulama Rusça'dan İspanyolca'ya, Almanca'dan Çince'ye kadar pek çok dilde çeviri yapabiliyor. 

Google Translate ve Word Lens uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla mobil cihazınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ