Google özel arama nedir, nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Google özel arama nedir, nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-06 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Arama  motoru olarak sektörde lider olan Google, yeni geliştirdiği sistemle artık kullanıcıların istedikleri aramalara daha uygun sonuçlar elde etmesi sağlıyor. Google bunu, özel arama sistemi ile yapıyor. Geçmişte kullanıcılar araması gerçekleşen konuyu milyonlarca site ve blog içerisinden doğru sonuçlar elde etmesi zor hale gelebiliyordu.  Yeni geliştirilen özel arama sistemi ile artık oluşturulan arama motoru sunulan gelişmiş seçenekler ile özelleşebiliyor. Böylece aramalarınızda daha hızlı sonuçlar elde ediyorsunuz. Google'ın yeni geliştirdiği arama motoruyla (custom search engine) ile site içi arama motoruyla aradığınızı daha kolay bulma imkanına sahip olacaksınız.

Google özel aramalar nasıl kullanılır?

Öncelikle Google özel arama motorunun kurulumunu yapmanız gerekiyor. Google özel aramalarda kullanıcılarına iki farklı seçenek sunuyor. İsterseniz belirleyeceğiniz web sitesi üzerinde kriterlere bağlı olarak arama gerçekleştirebilir dilerseniz de birden fazla internet sitesi üzerinde öncelik belirleyebilir ya da arama kriterini belirleyip aramalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanıcıların kendisine göre oluşturduğu özel arama motoru paylaşılabilir şekildedir. Özel arama motoru oluşturduğunuzda bu arama motorunun tüm kriterlerini kullanıcıların oluşturması gerekmektedir. Örnek verecek olursak dil, kelimeler, ayrıntılar, filtre gibi seçenekler kullanıcılar tarafından girilerek arama yapılabilir. Görünüm ve tarz kısmından arama motorunuzun biçimini değiştirebilir kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca İstatistikler bölümünden Google Analytics kullanılarak detaylı raporları görüntüleyebilirsiniz. Tüm kurulum işlemi sona erdikten sonra herkese açık url adresinden oluşturduğunuz arama motoruna ulaşabilir ve belirlediğiniz kriter esasına göre arama gerçekleştirebilirsiniz.





PAYLAŞ