Google Gboard emoji çıkartmalarına yenileri ekleniyor - Haberler - indir.com

Google Gboard emoji çıkartmalarına yenileri ekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-13 16:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi popüler klavye uygulaması olan Gboard uygulamasına önemli yenilikler getiriyor. Buna göre farklı emojilerin birleşimi veya karışımından ortaya çıkan etiketleri Android klavye uygulaması Gboard’a dahil edecek. Bu söz konusu çıkartmalar ayrıca en fazla kullanılan mesajlaşma uygulamaları ile de uyumlu olacak. Kullanıcıların sohbetlerde kullanabileceği yüzlerce çeşitli emoji bulunuyor. Neredeyse her duygunun anlatılabileceği emojiler bulunuyor. Ancak yine de yetmediğini söyleyenler için Google, daha fazla ve yenilikçi seçenekler sunmaya hazırlanıyor. Gboard uygulamasına Emoji Mutfağı/Emoji Kitchen olarak adlandırılan yeni özellik geliyor. Bu durum iki emojiyi birleştirerek daha özel bir emoji yapmayı mümkün kılıyor.

Gboard’a emoji üretme özelliği geliyor

Google Klavye Gboard'ın çalışmaması ve çözümüGoogle Klavye Gboard'ın çalışmaması ve çözümü

Farklı emojileri birleştirme fikri ilk olarak Twitter’ın eğlenceli hesaplarından olan Emoji Mashup Bot tarafından emojiler birleştiriliyordu. Hesap ayrıca ücretsiz iMessage çıkartma paketi de oluşturmuştu. Ücretsiz olan bu paket WhatsaApp, Telegram ve Gboard’da kullanılabiliyordu. Google’ın yeni emoji birleştirme özelliği ise botla otomatik emoji birleştirmek yerine elle çizilmiş emojiler kullanacak. Sorunsuz bir şekilde entegre edilen bu özelliği kullanmak için smiley emojisine dokunduğunuz zaman Gboard size tavsiyeler verecek.

Emoji oluşturma özelliği ile kızgın bir ifadede öpücük atan bir emoji bile yapılabiliyor. Google Emoji Kitchen özelliği bugünden itibaren Android Gboard kullanan kullanıcılara sunulacak. Dilerseniz Gboard Beta programına dahil olarak Gboard Kitchen özelliğini kullanabilirsiniz. Bu yeni emoji oluşturma özelliğinden oluşturmuş olduğunuz emojileri ise WhatsApp, Snapchat, Messenger, Telegram, Gmail ve Google Mesajlar üzerinde kullanabilirsiniz. Diğer  yandan Google’ın yeni özelliği ile sohbetleriniz daha kişisel bir hal alacak. Öyle ki hayalet emojisi ile beraber kovboy şapkası takmış olan yenilikçi emojiler de Gboard güncellemesi ile beraber kullanıcılara sunuluyor. Özelliğin iOS tarafına gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ