Google Drive'dan Üzecek Bir Haber Geldi - Haberler - indir.com

Google Drive'dan Üzecek Bir Haber Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-08 19:00:45
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın başarılı servislerinden birisi olan Google Drive için yakın zamanda önemli bir değişiklik gerçekleşecek. Bulut servisi denildiği zaman akla gelen ilk platformlardan birisi olan Google Drive yaptığı açıklama ile yıl sonuna kadar gerekli olan güncellemeleri yapmayan kullanıcılar Google Drive'ı Mac ve Windows üzerinden kullanamayacaklar. Google tarafından hazırlanan bu önemli değişiklik süreci için geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir blog yazısı ile detaylar belli olmuş oldu. Hali hazırda Google'ın kullanıcılara sunmuş olduğu Drive bulut depolama sistemi hem masaüstü hemde mobil platformları üzerinden kolay bir şekilde kullanılabilmektedir.

Ancak  son alınan karar ile beraber Google Drive uygulaması hem Mac hemde PC desteğini kesmeye hazırlanıyor. Resmi olarak ifade edilene göre Drive'ı kullanmak isteyen kullanıcılar internet tarayıcıları üzerinden kullanmaya devam edecekler. Ancak bilgisayarlara olan desteğin kesilmesinden sonra artık direkt bulut servisine bir yedekleme istiyorsanız Backup and Sync uygulamasına geçiş yapmanız gerekmektedir. Resmi açıklamaya göre Google Drive masaüstü uygulama desteği 11 Aralık tarihinde son bulacak ve Google Drive'a kalıcı olarak veda edilecek tarihin ise 12 Mart 2018 olarak açıklandığı ifade ediliyor.

Ancak Google tarafından alınan bu karar Google Drive mobil kullanıcılarını etkileyemeyecek. Kullanıcılar PC üzerinden Backup and Sync'e geçerler ise bilgisayardaki verilerini otomatik olarak yedeklemeye devam edebilecekler. Kişisel bilgisayarınızda yer alan fotoğraflar ise Google Photos'a eklenecek. Bu sayede kullanıcılar yine aradıklarını basit bir şekilde bulabilecekler.





PAYLAŞ