Google Chrome’da Stadia için 4K çözünürlük desteği - Haberler - indir.com

Google Chrome’da Stadia için 4K çözünürlük desteği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-11 12:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Google, oyun platformu Stadia'ya Chrome üzerinden gelecek olan 4K çözünürlük desteğini dolaylı olarak onayladı. Stadia'nın Twitter yapılan paylaşıma göre Chrome'da 4K desteğinin erken erişim aşamasında olduğu ifade edildi.

Şu an ülkemizde de erişime açık olan GeForce Now'un yanı sıra Google Stadia gibi platformlarla birlikte oyun servisleri ve kullanıcıları gitgide artış gösteriyor. Fakat konsol oyunculuğu ile rekabet o kadar da kolay olmayacak ki Google'da Stadia ile birlikte bu rekabette elini güçlendirmek istiyor.

Google Podcasts’in web sürümü açıldıGoogle Podcasts’in web sürümü açıldı

Google'ın bu konu üzerine yapacağı en önemli hamlelerden bir tanesi ise 4K çözünürlük desteği olacak. Görünüşe göre teknoloji devi, bu konudaki çalışmalarına son hız başlamış bile. Stadia'nın resmi Twitter hesabından bir kullanıcıya verilen yanıtla birlikte 4K desteği bir nevi onay almış oldu.

Google Chrome’da Stadia için 4K çözünürlük desteği

google stadia 4k

"(Chrome’da 4K desteği 'soft release' (bir nevi erken erişim) aşamasında. Bu, ayrıca kullandığın monitörüne de bağlı. Aynı sonuçları tüm oyunlarda alıyor musun? Ayrıca Stadia uygulamasında veri kullanım seçeneklerini ayarlamayı denedin mi?)"

4 çözünürlüğe sahip olan monitörler, ana akım sağlanamasa da 2019 yılı içerisinde satılan monitörlerin yarısında 4K çözünürlük desteği bulunuyordu. Stadia, orta vadede ana akım olabilecek bir çözünürlük teknolojisi için yatırımlarını şimdiden başlattı diyebiliriz.

Google Stadia'dan aktarılan oyun kalitesi, performansı ve grafik özelleştirmeleri; GeForce Now gibi platformlarla kıyaslanınca biraz eksik kalıyordu. Buradan da anlaşılacağı gibi 4K desteği, Stadia için son derece önemli bir adım olacak. 

Stadia, ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen topluluk güncellemesinde "webde 4K oyunculuk" desteğini duyurmuştu. O listede bu özelliğe ek olarak "gelişmiş asistan desteği", "ek Android telefon desteği", "Stadia kontrol cihazı webde kablosuz oyun" gibi özellikler de yer alıyordu. 


Google ve Facebook hesaplarını çalmaya odaklanan tehilkeli 9 Android uygulaması!Google ve Facebook hesaplarını çalmaya odaklanan tehilkeli 9 Android uygulaması!

PAYLAŞ