Google Podcasts’in web sürümü açıldı - Haberler - indir.com

Google Podcasts’in web sürümü açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-10 21:32:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Android'de uzun zamandır kullanıcıların hizmetinde olan Google Podcasts uygulaması, sonunda web sürümüne kavuştu. podcasts.google.com adresinden dilediğiniz podcast’leri dinleyebileceksiniz.

Apple tarafında dahili Podcastler uygulaması podcast dinlemeyi seven dinleyicilerin ilk tercihi oluyor. Fakat Android tarafında uzun zamandır üçüncü taraf kişiler tarafından kullanıma sunulan podcast uygulamaları tercih ediliyordu. Sunmuş oldukları farklı özellikler ile bu uygulamalar beğeniliyor olsa da ekosistemin bir parçalı bir hale gelmesine sebebiyet veriyordu.  Google Podcasts uygulamasının yayınlanması ile bu dağınıklık son bulmuştu. Bugün ise Google Podcasts’in web sürümü de açıldı.

Temiz bir deneyim

podcasts.google.com sitesinden erişim sağlayabileceğiniz Google Podcasts web sürümü, aynı android uygulamasında olduğu gibi oldukça sade ve anlaşılır bir ara yüze sahip olarak geliyor. Dinlemek istenen podcast'i arama kısmından anında bulabilirsiniz. Ayrıca en popüler podcastler,Trend podcastler vb. farklı kategoriler arasından size uygun olanları keşfedebilirsiniz.

Podcastsler için hazırlanmış olan oynatıcı da sitenin geneline benzer bir biçimde oldukça sade bir yapıyla geliyor. Buna rağmen oynatıcı üzerinden 30 saniye ileri/geri alma, 0.5x ile 3x arasında oynatma hızı ayarlama gibi işlemleri yapabiliyorsunuz. İleride hem arayüz hem de oynatıcı daha da fazla özelliklere sahip olacaktır.

Podcast yayınları son dönemde git gide popüler hale geliyor. Örneğin ülkemizden Anadolu Ajansı ve Hürriyet gibi medya kurumları da yakın zamanda podcast yayınlarına başladığını duyurdu. Birkaç gündür kullanımda olan Google Podcasts web sürümü de sesli yayınların yaygınlaşması için yardımcı olacaktır.





PAYLAŞ