Google Asistan tercüman modu Türkçe desteğiyle çıktı - Haberler - indir.com

Google Asistan tercüman modu Türkçe desteğiyle çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-13 21:29:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın sahip olduğu sesli asistan servisi Google Asistan için yeni bir anlık tercüme özelliği kullanıma açıldı. Başka dillerden çeviri gerçekleştirme imkanı sunan Google Asistan tercüman modu, Türkçe dil desteği dahil olmak üzere birçok dile destek sunarak çıkış yaptı. Akıllı yanıt önerisi de yapabilen tercüman modu ne gibi özelliklere sahip gelin bakalım. Google Asistanı daha yetenekli bir hale getiren bu özellik tercüman modu olarak karşımıza çıkıyor. Daha öncesinde akıllı ekran ve hoparlörler de yer alan tercüman modu şimdi ise iOS ve Android cihazlara güncelleme ile beraber verildi. Güncelleme sonrası Google Asistan, anlık çeviri yapabilme kabiliyetine kavuştu.

Google Asistan için tercüman modu geldi

Google Shopping 100 ile alışveriş trendlerini takip edebileceksinizGoogle Shopping 100 ile alışveriş trendlerini takip edebileceksiniz

Türkçe dahil olmak üzere 44 farklı dil desteğine sahip olan Google Asistan tercüman modu, anlık çeviri özelliği ile dikkat çekiyor. “Hey Google, Türkçe çevirmenim ol” gibi komutlarla aktif olan tercüman modu, konuşmaları dinleyip, sesli veya yazılı bir şekilde çevirebiliyor. Asistanın çeviri özelliğini farklı aksiyon olarak da kullanabiliyorsunuz. Bu noktada klavye aracılığıyla, da tercüme işlemi gerçekleştirebilir ve hangi dilde çeviri yapmak istediğinizi manuel olarak seçebilirsiniz.

Çevirilerin daha hızlı ve akıcı bir iletişim deneyi için akıllı yanıtlar özelliği de sunduğunu belirtelim. Google Asistan tercüme modu iOS ve Android cihazlar için şuan kademeleri olarak dağıtılmaya devam ediliyor. Sizde Google Asistan güncellemelerini kontrol ederek yeni özelliğin gelip gelmediğine bakabilirsiniz.  


İlgili uygulamalar
Google’da 2019’da neleri aradık? 2019 Google Arama Trendleri belli olduGoogle’da 2019’da neleri aradık? 2019 Google Arama Trendleri belli oldu
Facebook, Spotify ve Google Vergi ile Tanışıyor!Facebook, Spotify ve Google Vergi ile Tanışıyor!

PAYLAŞ