Gmail Mail Engelleme Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Gmail Mail Engelleme Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-21 12:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Zaman zaman mail hesaplarımızda istenmeyen ancak biriken birçok mail olduğunu fark ederiz. Sosyal medya bildirimlerinden yanı sıra banka ekstreleri gibi birçok mail bulunmaktadır. Ancak istenmeyen birçok reklam içerikleri gibi spam maillerde bulunabiliyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Google'ın popüler mail servisi olan Gmail'de istenmeyen e-postaları engelleme ve mail engelini kaldırma gibi durumların nasıl yapılacağından bahsedeceğiz.

Gmail Mail Engelleme

İlk olarak Gmail hesabınız ile hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra gelen mailler arasından engellemek istediğiniz kişinin mail içeriğini açın. Gelen ekranda sağ bölümde yer alan ok işaretine basarak 'x' adlı göndereni engelle seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu işlemler sonrasında artık bu kişinin gönderdiği mailler gelen kutunuza düşmeyecek ve bu sayede spam ve kalabalık mail kirliliğinden kurtulmuş olacaksınız.

Gmail Engel Kaldırma

Gelen spam maillerden ötürü engellediğiniz bir kişinin engelini kaldırmak istediğinizde yine bazı seçenekler gerçekleştirmeniz gerekiyor. İlk olarak Gmail hesabınızı açtıktan sonra sağ üst bölümde yer alan ayar ikonuna bastığınızda Ayarlar sayfasına erişin. Buradan 'filtreler ve engellenen adresler' seçeneğini bularak girin. Engellediğiniz mail listelerini görecek ve oradan seçim yaparak seçilen adreslerin engelini kaldır deyiniz. Bu işlemler sonucunda Gmail üzerinden engellediğiniz kişiden gelen mailler artık gelmeye devam edecektir.

Gmail mail engelleme ve Gmail engel kaldırma işlemleri bu şekilde işlemektedir.





PAYLAŞ