GlassHouse, SAP'nin servis ortağı CoreToEdge'i satın aldı - Haberler - indir.com

GlassHouse, SAP'nin servis ortağı CoreToEdge'i satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-03 14:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

SAP’ın önde gelen servis ortaklarından GlassHouse bildiğiniz üzere CoreToEdge’yi satın aldı. Türkiye’nin önde gelen kuruluşları arasında yer alan SAP için bu durum oldukça önemli bir gelişme olmakla birlikte, firmanın servis ağını da EMEA bölgesinde genişleteceği öğrenildi. 

GlassHouse 2004 senesinde kurulan ancak geçtiğimiz sene Meditterra Capital Girişim sermayesi altına giren bir firmadır. Müşterilerini dijitalleşme alanında destekleyen, veri depolamalarını ve iş sürekliliklerini sağlayan bir şirket olan GlassHouse, geçtiğimiz sene CoreToEdge’ye satın almasıyla birlikte hizmet alanını sınırların ötesine taşıdı. 

6. Global Webit Kongresi'nin Konuşmacıları Belli Oldu6. Global Webit Kongresi'nin Konuşmacıları Belli Oldu

GlassHouse Genel Müdürü Alp Bağrıaçık konuyla ilgili olarak; 2018 ve 2019 senelerinde şirkete yatırım yaparak, güç kaynaklarını attırdıklarını ve artık dijitalleşme sürecinde çalıştıkları firmalar için güvenilir bir iş ortağı olarak daha güçlü bir şekilde yanlarında duracaklarını belirtmişti. 

Geçtiğimiz gün yeniden bir açıklama yapan Alp Bağrıaçık, GlassHouse’un veri yedekleme alanında yapmış olduğu çalışmalarla bir marka olduğunu vurgulayarak, şirketin iş ortaklarına fark yaratan hizmetler sunmasını, senelerin deneyimi ve tecrübeli ekibi sayesinde olduğunun altını çizdi. Bu satın almayla birlikte şirketin hizmet ağını genişlettiğini ve “Uçtan uca servis odaklı hizmet entegratör”ü unvanını kazandığını da dile getirdi. Bundan sonra yola daha güçlü devam edeceklerini vurgulayan Alp Bağrıaçık, tüm dünyaya yayılmak üzere olan hizmetlerinin Türkiye’de de büyük bir titizlikle ilerlediğini işletme ve kamu kuruluşlarındaki dijital dönüşümün bir öncüsü olmanın yanı sıra Türkiye pazarında pazar lideri olarak daha katkı sağlayacaklarını dile getirdi. BT alanındaki dönüşümde şirket bu sene içerisinde Türkiye’de 500 şirkete hizmet vererek personel sayısında iki katına çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. 

Vergi Teknolojilerinin Lideri Sovos, Foriba'yı Satın Aldı!

GlassHouse 2019’da Cirosunu Yüzde 25 Arttırabilir 

İş sürekliliği ve veri yedekleme alanında Türkiye’nin sektör lideri olan Glass House, senelerdir sahip oldukları bilgi birikimini ihracat alanında kullanabilmek için başta Afrika olmak üzere, EMEA bölgesinde de gereken yatırımları yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirtti. Türkiye başta olmak üzere şirket yurt dışında yapmış olduğu yatırımlar sayesinde bu sene cirosunu yüzde yirmi beş oranında arttırmayı da hedefliyor. Şirketin bu büyümesine ve doğru yatırımlarına bakacak olursak, bu oranın önümüzdeki senelerde daha büyük artışlar sergileyeceğini de söyleyebiliriz. 

2017'nin en iyi şirketleri açıklandı

Bulut Artık Bir İş Operasyon Modeli 

GlassHouse SAP İş Biri Yöneticisi olan Hüseyin Bilgen, bu birleşme sonucunda şirketin sunduğu geniş olanakları açıkladı. Hüseyin Bilgen, bu birleşme sayesinde şirketin yetkinlik alanının arttığını ve artık hem veri yedekleme hem de iş sürekliliğinde daha yenilikçi çözümlerle müşterilerine daha iyi hizmet verebileceklerini dile getirdi. VMware iş ortaklığı sayesinde müşteri ortamlarını sanallaştırarak, SAP iş ortağı olarak şirketin SAP alt yapısını hazırlayacağını açıkladı. Müşterilerine bundan sonrasında yüksek seviye iş ortaklığı, geniş garanti kapsamı ve farklı çözüm olanakları sunacağını açıklayan Hüseyin Bilgen, Türkiye’de şirket tarafından kurulan Tier 4 Ready bulut ortamının Microsoft Azure gibi iş ortakları tarafından sağlanan ortamları kapsadığını belirtti. Şirketin yeni iş modelinin, Bulut’u bir yer olarak değil iş yürütme ve operasyon merkezi haline getirmesinin önemini vurgulayan Hüseyin Bilgen, bu operasyon modelinin dijitalleşme yolunda ilerleyen şirketlerin bir ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, bu hizmeti müşterilerine donanımlı ekibi sayesinde en iyi şekilde sunacaklarını ve müşterilere özel çözümlerle rekabet ortamını arttıran yeni çalışmalara da imza atacaklarını dile getirdi. 


Türkiye Bilgisayar Programlama Yarışması'nda Kazananlar Belli Oluyor!Türkiye Bilgisayar Programlama Yarışması'nda Kazananlar Belli Oluyor!

PAYLAŞ