Vergi Teknolojilerinin Lideri Sovos, Foriba'yı Satın Aldı! - Haberler - indir.com

Vergi Teknolojilerinin Lideri Sovos, Foriba'yı Satın Aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-28 12:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Regülasyon teknolojileri dalında adeta Türkiye'nin önde gelen isimlerinden Foriba, dünya liderinin gözünden kaçmadı. Finans, vergi yazılımları ve bunun yanı sıra aynı zamanda raporlama çözümlerinde bir dünya lideri olan Sovos şirketi, Türk şirketi Foriba'yı satın aldı. Girişimcilere yeni bir soluk olacak olan bu yenilik karşısında gelecek günlerde atılacak olan adımlar şimdiden merak konusu olmayı başardı. Sovos'un bünyesine kattığı ilk şirket değil. Daha önce de Invoiceware, Paperless ve TrustWeaver sektörde adından söz ettirmeyi başaran lider şirketleri de kendi bünyesine katan Sovos, Türkiye'nin ileri gelen şirketlerinden Foriba'yı da satın alarak dijital bir dünya adına geliştirmiş olduğu global vergi çözümlerini güçlendirmeyi hedefliyor. Sovos, gelecek günlerde daha sağlam adımlar atmak ve dijital dünya adına planlarını gerçekleştirmek amacıyla Foriba ile çalışmalarını satın alarak birleştirmiş oldu. 

Sovos attığı bu adım sayesinde, Latin Amerika, Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’nın ardından şimdi de ülkemizdeki uzman ekipleri ile vergi uyumluluğunu konusunda meydana gelebilecek olan sorunları global bir şekilde değerlendirecek. Türkiye'nin içinde bulunduğu noktaya değinmek gerekirse, 2014 yılından bugüne kadar yürürlükte olan e-Fatura zorunluluğu kapsamında, Türkiye'de gerçekleştirilmeye çalışılan elektronik dönüşüm çalışmaları halen devam etmektedir. Latin Amerika ülkeleri dışında kalan ülkeler için adeta oldukça yeni olarak görülen bu kavram, diğer ülkelerdeki düzenleme zorunluluğunu karşılamak adına e-Dönüşüm çözümleri üzerinde bir takım çalışmalar yürütülüyor.

Söz konusu şirketin geçtiğimiz yıllar içerisinde İtalya, Macaristan, İngiltere ve İspanya gibi Avrupa ülkeleri içerisinde yapmış oldukları yatırımları göz önünde bulundurduğumuz taktirde ülkemizin bu konu ile ilgili oturmuş bir sistem üzerinden çalışmalarını yürüttüğünü görüyoruz. Foriba'nın, Türkiye ile beraber bu ülkelerde gerçekleştirmiş olduğu etkinliğini göz önünde bulunduran dünya lideri Sovos, birleşme sayesinde e-Dönüşüm ve regülatif entegrasyon sürecinde Foriba'nın deneyimlerinden faydalanarak ilerleyecek gibi gözüküyor. 

Global liderlik birleşme ile büyüdü

İki şirketin birleşmesi ile ilgili açıklamada bulunan Sovos CEO’su Andy Hovancik, “2025 yılı itibariyle, sanayileşmiş ve gelişmekte olan ekonomilerdeki şirketlere ait faturaların yüzde 75’inden fazlasının e-Faturaya geçmesi bekleniyor. Sovos’un diğer yatırımlardan sonra Foriba’yı satın alması, B2B ve B2C geçişindeki müşterilerimizi korumamıza yardımcı olacak” dedi.

Foriba'nın çalışmaları esasında 90'lı yılların son yıllarına doğru dört arkadaşın global pazarda yer edinmek üzere girdiği bir yola dayanıyor. 1999 yılından bugüne kadar özel entegratör olarak SAP kullanan şirketlere ve bunun yanı sıra aynı zamanda büyük ölçekli kurumsal işletmelere hizmet vererek gelişimini sağlıyor. Geçmişten bugüne organizasyon yapısındaki gözle görülür büyüme ile sektörde adından söz ettiren Foriba, Sovos'un SAP stratejisini kuvvetlendirme çalışmalarını gerçekleştirerek uluslararası şirketlerin vergi uyumluluklarını modern bir alt yapı ile global olarak ölçeklendirmeyi sağlayacak. Sovos şirketi, Foriba tarafından hazırlanan çözümleri S1 platformu ile birleştirerek uluslararası şirketlere global odaklı vergi yükümlülüklerini tek bir merkez üzerinde yönetme imkanı sunacak. İki şirketin birleşmesi ile beraber Sovos, Foriba'nın deneyimlerinden faydalanarak global pazarda daha etkin bir rol oynamayı hedefliyor. 





PAYLAŞ