GeForce Now şimdi Android için geliyor - Haberler - indir.com

GeForce Now şimdi Android için geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-20 14:03:01
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Yaklaşık iki yıldır kapalı beta olarak Windows bilgisayarlara bulut oyun akışı sağladığı GeForce NOW, Nvidia tarafından hizmete açık betaya sunulmaya başlandı. Bunun yanında  Android telefonlar için de hizmetin uygulanacağı söylendi.

GeForce Now neler sunuyor?

Aylık belirli bir ücret karşılığında satın almış olduğunuz GeForce NOW hizmeti oyunlarınızı donanımı düşük de olsa masa üstü veya dizüstü bilgisayarlarınıza bulut üzerinden yansıtmanızı sağlıyordu.Bu sebeple yüksek donanım ihtiyaç duyulmuyordu. Nvidia önceden de bu hizmet için satış almış olduğu OnLive teknolojileri üzerinde şekillendirmişti. Hazır 500 civarında oyun bu hizmette destekleniyor.

Nvidia GeForce GTX 1660 Ti kutuları hazırNvidia GeForce GTX 1660 Ti kutuları hazır

Firmadan tarafından yapılan açıklamada GeForce NOW hizmetinin ilk etapta LG ve Samsung amiral gemilerine beta sürecinde geleceği ifade edildi. Kesin olarak model ismi olmayıp bu yılın amiral gemilerine geleceği kuşkusuz duruyor. Bunlardan sonra ise uyumlu tüm telefonlara hizmet sunulacak. Hazır halde bulunan Nvidia SHIELD konsolu için GeForce NOW hizmeti 8$ aylık ödeme karşılığında sunuluyordu. Bu yüzden Nvidia’nın hizmeti ana akım Android telefonlara getirmesi çok da zor olmadı.

Akıllı telefonlarda hizmetin öncelikle şartı Bluetooth kumanda olması. Akıcı bir deneyim için tavsiye edilenler ise Razer Raiju Mobile, Steelseries Stratus Duo gibi kontrolcüler. Kumanda olmadan bazı oyunlar varken bazıları ise çalışmayacak. Bundan farklı olarak Full HD çözünürlük için 50Mbps üzeri bir internet bağlantısı şart.

Beta sürecinde Nvidia, masa üstü ve dizüstü kullanıcılarından para istememişti. Büyük ihtimalle Android tarafında da beta süreci ücretsiz olacak ancak nihai sürümde yine 8$ gibi bir fiyat etiketi istenebilir.


Performans isteyenlere özel: Nvidia GeForce GTX 1660Performans isteyenlere özel: Nvidia GeForce GTX 1660
ASUS GeForce GTX 1650 Ekran Kartı Modellerini DuyurduASUS GeForce GTX 1650 Ekran Kartı Modellerini Duyurdu

PAYLAŞ