Facetime Mı Zoom Mu? Hangisi Daha İyi? - Haberler - indir.com

Facetime Mı Zoom Mu? Hangisi Daha İyi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-29 09:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Görüntülü görüşme ve grup konuşmaları için şu anda FaceTime ve Zoom en çok tercih edilen iki uygulama olmaktadır. FaceTime, Apple tarafından geliştirilen bir sistem olduğundan dolayı Apple kullanıcıları tarafından daha çok beğenilmektedir. Üstelik Zoom popüler olmadan önceki dönemlerde de FaceTime uygulamasının kullanılıyor olması, Apple kullanıcılarının alışkanlıklarında çok fazla bir etki yapmamıştır. Ancak FaceTime için Android desteğinin sağlanması ile birlikte Zoom gibi güçlü platformlara karşı FaceTime Apple dışında da gücünü arttırmaya başlamış durumda. İşte FaceTime ve Zoom arasında seçim yapmakta zorlananlar için karşılaştırma rehberi. 

En Dikkat Çeken Değişiklikler

iOS 15 ile birlikte FaceTime’a pek çok farklı yenilik getirilmiştir. Android ve web desteği, daha net ve kaliteli sesler elde edilmesi adına uzamsal ses desteği, portre modu, SharePlay, fotoğraf ve müzik gibi diğer uygulamalardaki cihazlar ile uyumlu bir şekilde çalışma ve entegrasyon, FaceTime uygulamasını ön plana çıkaran özellikler arasında yer almaktadır. Bu bakımdan kullanıcıların portre modu ve daha kaliteli bir ses deneyimi elde edecek olması FaceTime’ın Zoom karşısında en çok avantaj yaratan özellikleridir. 

Uygulama Desteği

Zoom için uygulama desteğinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır ve kullanıcılar farklı cihazlar üzerinden ortak bir şekilde görüşme yapma, oturumlara katılma şansına sahiptir. Bu bakımdan FaceTime söz konusu olduğunda tüm cihazlarda desteklenmemesi, uygulama önündeki en büyük engellerden birisidir. FaceTime iOS 10 ve daha üzeri sistemlerde stabil bir şekilde çalışmaktadır. Apple tarafından geliştirildiği için daha çok Apple ürünleri ile özdeşti ve Apple'a karşı olan kullanıcılar tarafından da çok fazla benimsenmez. 

Video Kalitesi

Görüntülü görüşmelerde özellikle Zoom daha iyi bir performans sunmak için kaliteden ödün verse de uygulamada resmi olarak Full HD görüntü desteği bulunmaktadır. Portre modu gibi gelişmiş özelliklerle desteklenen FaceTime göz önünde bulunduğunda Zoom video ve ses kalitesi ile arka planda kalmaktadır. 

Ekran Verimliliği

Zoom uygulamasında aynı anda 49 farklı kullanıcı tek bir ekranda görülebilmektedir. Özel bir ekran ızgara özelliğine sahip olan uygulama, bu bakımdan daha fazla verimlilik sağlamaktadır. Benzer bir özellik FaceTime tarafından da desteklense de özellikle kullanıcı sayısı konusunda FaceTime çok daha sınırlıdır ve genellikle tek ekranda 6 kişi yer almaktadır.

Ekran Paylaşımı

Ekran paylaşımı söz konusu olduğunda her iki uygulama da ekran paylaşımı desteklemektedir. Ancak Zoom uygulamasında ekran paylaşımı sırasında herhangi bir müzik dinlenmesi ya da film izlenebilmesi mümkün değildir. Ses ve video akışı desteklendiğinden dolayı özellikle ortak arkadaş etkinliklerinde FaceTime çok daha cazip bir seçenek olarak dikkat çeker. 





PAYLAŞ