Facebook Zaman Tünelinden Tüm Eski Gönderileri Nasıl Silebilirsiniz? - Haberler - indir.com

Facebook Zaman Tünelinden Tüm Eski Gönderileri Nasıl Silebilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-03 13:22:31
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Soru-Cevap

Sosyal paylaşım ağlarının en popüleri olan Facebook kullanıcıların zaman tünelinde geçmişte yaptıkları paylaşımları hatırlatarak unuttukları belgeleri gündeme getiriyor. Ancak bazı kullanıcılar geçmişte yapmış oldukları paylaşımları hatırlamak istemiyor olabilirler. Tek tek tüm geçmişi silmek ise oldukça yorucu ve zaman isteyen süreç olduğundan, Facebook zaman tünelinizi tamamen silebilmeniz için çözüm üretti.

Zaman Tüneliniz Başkasının Gözünden Nasıl Görünüyor?

Facebook'ta zaman tünelinizde olan geçmiş paylaşımlarınızı silmeniz için öncelikle zaman tünelinizin başkası tarafından nasıl göründüğünü bilmeniz gerekiyor. Zaman tünelinizin başkası tarafından nasıl göründüğünü anlamak için öncelikle zaman tünelinize gitmeniz gerekiyor. Ardından hareketler dökümü gör kısmına girerek burada bulunan üç noktayı seçmeniz lazım. Burayı seçtikten sonra 'Başkasının gözünden gör' ikonunu tıklamanız yeterli olacaktır.  Ayarları yaptıktan sonra sayfaya detaylıca bakarak beğenmediğiniz iletilerinizi kapatabilirsiniz. İsminizin altında bulunan tarihe tıklayarak küre ikonuna gelip, burada 'herkese açık' kısmını 'Arkadaşlar, sadece ben veya özel' olarak değiştirebilirsiniz. Tüm bunları yapmak istemiyorsanız gönderiyi tamamen silebilirsiniz.

Herkese Açık Gönderileri Gizlemek

Facebook sayfanızı sayfanızda bulunan arkadaşlarınız dışında kimsenin takip etmesini istemiyorsanız herkese açık gönderileri gizlemeniz de fayda vardır. Ama gizlemek istediğiniz gönderileriniz birden çok ise ve bunu tek tek yapmak istemiyorsanız, sorunu çözmek için çözüm araçları bulunur. Bunun için sayfanın sağ üst köşesinde yer alan güvenlik kilidine tıklayarak 'diğer ayarları gör' kısmını seçmeniz gerekir. Ardından 'geçmiş gönderileri sınırla' kısmına tıklamanız şarttır. Burayı tıkladığınızda karşınıza mesaj çıkar, mesajın ardından eski gönderilerinizi sadece arkadaşlara görünür kılmak istiyorsanız mavi olan 'Eski gönderileri Sınırla' butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

İstediğiniz Gibi Zaman Tüneli

Facebook sayfanızın istediğiniz gibi olması için yukarıdaki ayarlamaları yaptıktan sonra işlemi doğru yapıp yapmadığınızdan emin olmanız gerekir. Sayfanızı bir kez daha kontrol ederek, işlemi doğru yapıp yapmadığınızı anlayabilirsiniz. Bunun için bir kez daha Facebook'ta sağ üst kısımda yer alan güvenlik kilidine tıklayıp sol bölümde yer alan 'zaman tüneli ve etiketleme ayarları' kısmına girerek seçiminizin 'herkese açık' değil de 'arkadaşlar 'olduğundan emin olun. Arkadaşlar seçeneği işaretliyse işlemi doğru yapmışsınız demektir.

 





PAYLAŞ