Facebook yanlış bilgiler yayımlayan grupları kapatıyor - Haberler - indir.com

Facebook yanlış bilgiler yayımlayan grupları kapatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-09 15:00:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Facebook artık grup kuralları konusunda çok daha katı bir yönetim modelini ele alacak. Bu mecranın kurucusu olan Mark Zuckerberg, ABD'de gerçekleştirilen başkanlık seçimleri ile ilgili olarak yanlış bilgi yayımı gerçekleştiren toplulukları "60 gün" uygulaması ile cezalandıracak.

Eski başkan Trump ile Joe Biden arasında yaşanan seçim yarışı için açılmış olan grupların yaymış olduğu yüz binlerce bilginin oldukça tehlikeli olduğunu ifade eden kurucu Zuckerberg, seçim dönemlerinin çok hassas bir süreç olduğunu düşünüyor. Facebook'ta bir temsilci olarak görev alan Leonard Lam, insanların muhtemel bir iç savaş çıkması durumunda korunmasını istiyor.

Twitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i desteklediTwitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i destekledi

Facebook yönetimi grup kuralları ile ilgili katı kurallar getiriyor

Bundan sonra özellikle siyaset ve din gibi toplumu direkt olarak etkileyen konularda dezenformasyon yapan gruplara "60 gün" isminde bir yaptırım modeli uygulanacak. Bu yaptırıma göre insanları doğru bir biçimde bilgilendirmeyen gruplarda yer alan mesajların yöneticiler ve moderatörler tarafından onay verilmesi şart olacak.

Kararlaştırılan bu yaptırıma maruz kalan grupların itiraz hakkının da olmadığı duyuruldu. Ceza alan grupların üyelerinin yayımladığı içeriklerin her biri 60 gün boyunca onay filtresinden olumlu sonuçlar ile geçmek zorunda olacak.

Kararlaştırılan bu ceza, milyonlarca üyesi olan gruplar için oldukça ciddi bir zaman kaybının yaşanmasına neden olacak. Daha önce dezenformasyon yapan grupların paylaşımlarını kısıtlayan sosyal medya platformu Facebook, yasaklamak yerine aşamalı bir şekilde olan ceza sistemlerinin daha etkili olduğuna inanıyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ