Twitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i destekledi - Haberler - indir.com

Twitter Yönetim Kurulu, aktivist yatırımcının devretme teklifinin ardından CEO'su Jack Dorsey'i destekledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-03 20:00:05
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Twitter Yönetim Kurulu; pazartesi günü yaptığı açıklamada, Jack Dorsey'in bir aktivist yatırımcının onu işten çıkarma çabasıyla ortaya çıkan bir yönetim incelemesinden sonra şef olarak kalacağını söyledi.

Mart ayında Twitter, Dorsey'i devirmek için önemli yatırımcılarla bir anlaşma yapıldı ve şirketin liderliğini takip etmek için yeni bir yönetim kurulu Komitesi kuruldu.

Twitter is divided over a simple question: How do you draw an X?Twitter is divided over a simple question: How do you draw an X?

Plan, özel sermaye Grubu Silver Lake tarafından Twitter'a yeni bir yatırım yapılması ve sosyal medya grubunun 2 milyar dolar (kabaca Rs. 14.800 crores) hisse geri alım planı paylaştı.

Twitter Yönetimi, CEO Jack Dorsey'nin yanında

Anlaşma ayrıca, Dorsey'i kaldırmak için baskı yapan hedge Fonu Elliot Management'ın ortağı Jesse Cohn'u San Francisco merkezli firmanın yönetim kurulunda yer almasını sağladı.

Anlaşmanın bir parçası olarak Twitter, “ Twitter'ın liderlik yapısını düzenli olarak değerlendirmek için geçici bir yönetim kurulu Komitesi oluşturdu.”

Twitter, şirketin yaklaşık yüzde dördüne sahip olan Elliott Management'ın Dorsey'in yerini alması için baskıyla karşı karşıya kaldı ve Twitter'ı dijital ödeme firması Square ile birlikte çalıştırarak çok zayıf bir şekilde yaydığı endişelere neden oldu.

Yönetim Kurulu pazartesi günü, ABD Menkul Kıymetler ve borsa Komisyonu'na yaptığı açıklamada," Komite yönetime olan güvenini dile getirdi ve mevcut yapının yerinde kalmasını tavsiye etti " dedi.

Kurul, komitenin önerilerini onayladı.



PAYLAŞ