Facebook Üzerinden Video Seslerini Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Facebook Üzerinden Video Seslerini Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-07 23:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip olan Facebook, yapmış olduğu son güncelleme ile beraber haber kaynağında gösterilen videoların seslerinin varsayılan şeklinde açılmasını sağladı. Kullanıcıların takip etmesi doğrultusunda aktif hale getirilen bu özellik kiminin hoşuna giderken kimi kullanıcıların da hiç hoşuna giden bir durum olmadı. Bu durum karşısında kullanıcılar video sesini kapatmak için yeni yöntem arayışına girdi. Yazımızda Facebook videolarının sesini nasıl kapatabiliriz konusunda değineceğiz. Hemen hemen her akıllı cihaz kullanıcısı Facebook uygulamasına sahiptir. Bu kullanıcılar arasında aktif olarak kullanan olduğu gibi aktif olarak kullanmayan kitle de çok fazladır. Durum böyle olunca Facebook uygulaması da sık sık güncellenerek farklı özellikler ya da yenilikler kazanmaya başlıyor. Bu sayede kullanıcılar memnun ediliyor. Yediden yetmişe herkesin kullandığı Facebook, zengin içerikleri sayesinde geçmişten bugüne en çok tercihe dilen uygulamalar arasında yerini alıyor. 

Facebook'a yapılan güncellemelerin alt metinini okuduğumuzda genellikle hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler açıklaması ile karşı karşıya geliyor olsak da aslında uygulamaya birbirinden farklı yeni özellikler ekleniyor. Yapılan güncellemelerin boyutunda da bunu anlamak mümkündür. Facebook'u sık sık kullanan ve güncel tutan kullanıcılar arasında yer alıyorsanız yeni bir özellik ile karşılaşmış olmalısınız. Facebook ana sayfasında yer alan gönderilere göz atarken videoların sesini duyuyorsanız, bu uygulamaya yeni bir özellik getirildiği anlamına gelmektedir. Haber kaynağı bölümünde yer alan videoların sesi çıkıyorsa bu artık videoların sesinin açıldığı anlamına gelmektedir. Facebook hesabında arkadaş listesi ya da takipçi listesi kabarık olan kullanıcılar için bu durum oldukça can sıkıcıdır. Neyse ki Facebook'un Haber Kaynağında yer alan videoların sesini kapatmak mümkündür. Bu sayede artık bu sesten rahatsız olmayacaksınız. 

Facebook Video Seslerini Kapatma İşlemini Yapma

Facebook uygulamasını Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınızda kullanıyorsanız ve haber kaynağında yer alan videoların sesini kapatmak isterseniz ilk olarak uygulamanızı açın. Daha sonra ise, üçlü yatay çizgi şekline dokunun daha sonra ise Yardım ve Ayarlar adımlarını takip ederek alt kısımda yer alan Uygulama Ayarlarına dokunun. Ayarlar menüsünde yer alan Haber Kaynağında Yer Alan Videolar Sesli Başlar seçeneğini kapatın. Sadece bu kadar basit yöntemler ile haber kaynağında yer alan videoların sesini kapatabilirsiniz. 

iPhone ya da iPad cihazlarınızda Facebook kullanıyorsanız ve haber kaynağında yer alan videoların sesinden bıkmış durumdaysanız yine çok kolay bir şekilde bu sesi kapatabilirsiniz. Bunun için ilk olarak Facebook uygulamasını açın ve yine üçlü yatay çizgi şekline dokunun ve ardından Ayarlar - Hesap Ayarları adımlarını takip edin. Ayarlar menüsünden Sesler seçeneğine girin, burada karşınıza çıkan Haber Kaynağı'ndaki Videolar Sesli Başlar seçeneğini kapatın. 

Kullanmış olduğumuz uygulamalar zaman zaman can sıkıcı yenilikler ile güncelleniyor. Bu gibi durumlarda direk alternatif bir seçenek seçerek uygulamanızı kendi tercihleriniz doğrultusunda şekillendirebilirsiniz. En çok kullanıcı sayısına sahip olan Facebook uygulamasının ayarlar menüsünden çeşitli kişilselleştirmeler yaparak nasıl kullanmak istediğinize kendiniz karar verebilirsiniz. 

 





PAYLAŞ