Facebook İzmir'e yaklaşık 1 milyon dolarlık deprem desteği yaptı - Haberler - indir.com

Facebook İzmir'e yaklaşık 1 milyon dolarlık deprem desteği yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-25 19:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook, İzmir depreminde evini kaybeden vatandaşlara kiralarını ödemek konusunda destekte bulunuyor. Ayrıca AFAD, Kızılay ve AKUT'a reklam desteğinde de bulunacak.

Facebook'tan 1 Milyon TL değerinde bağış

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan depremin hemen sonrasında bölgeye destekler devam ediyor. Teknoloji devi Facebook, depreme kayıtsız kalmayarak yaklaşık olarak 1 milyon TL değerinde bağış desteğinde bulunduğunu açıkladı.

Instagram yeni özellikleri test ediyorInstagram yeni özellikleri test ediyor

Facebook, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Bir Kira Bir Yuva" projesine 775 bin TL değerinde destekte bulunacak. Konuşulan bağış işleminin daha şeffaf olması için Açık Açık Derneği aracılığı ile para aktarımı gerçekleştirilecek.

Buna ek olarak Facebook, depremin sonrasında yaşanan süreç ve vatandaşların bilgilendirilmesi için reklam desteğinde bulunuyor. Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Kızılay, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve İhtiyaç Haritası’nın depremden sonra yaşanan süreç ile ilgili çevrimiçi kampanyalarına destek olmak üzere 147 bin TL'lik reklam kredisi armağan edilecek.

Facebook’un Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş şu açıklamayı yaptı:

İzmir’de yaşanan trajedi bizlere özel sektör, kamu sektörü ve tüm bireyler el ele verdiğinde neler yapabileceğimizi bir kez daha hatırlattı. Biz de Facebook olarak bu süreçte üzerimize düşeni yapmak için adımlar atıyor, topluluğumuzun ihtiyaç zamanında birbirine yardımcı olmasını kolaylaştıracak araçlar geliştirmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte de bağlantı kurmak, paylaşım yapmak ve büyümek için hizmetlerimize ihtiyaç duyan topluluğumuzun yanında olmaya devam edeceğiz.





PAYLAŞ