Instagram yeni özellikleri test ediyor - Haberler - indir.com

Instagram yeni özellikleri test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-24 13:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemde kullanıcılarına ardı ardına yeni özellikler sunan Instagram’ın yakın zamanda birkaç tane daha yeni özelliği kullanıcılara sunmak için kolları sıvadığı öğrenildi.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları arasında olan Instagram, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye hız kesmeden devam ediyor. Rakipleriyle rekabet edebilmek ve kullanıcılarının ilgisini dinamik tutabilmek için yeni özelliklerle uygulamaya işlevsellik kazandıran şirket, son dönemlerde Instagram için pek çok yeni özellik yayımladı. Hikayeler özelliğindeki yenilikler, alışveriş özelliği mesajlaşma ve Reels gibi pek çok özelliği kullanıcılarla buluşturan şirket bu özelliklere yenilerini ekleyecek.

Instagram Guides özelliğini yayımladıInstagram Guides özelliğini yayımladı

Digital Information World, tersine mühendislik uzmanlarının ve uygulama araştırmacılarının Instagram kod satırları arasında bazı yeni özellikleri bulduğunu açıkladı.

Geliştirici Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan bir görsele uygulamaya gelecek yeniliklerden biri de Kamera özellikleri. Kamera ikonu altında toplanacak yenilikler ise şöyle:

  • Hikâyene ekle
  • Reels'e ekle
  • Kontroller
  • Ön kamerada başlat
  • Kamera seçenekleri

Bunun yanı sıra Instagram kullanım şartlarını da güncelliyor. Matt Navarra tarafından paylaşılan bilgilere göre Instagram'ın yeni kullanım şartları, daha açık ve daha belirlenebilir olacak. Bu düzenlemeyle birlikte kullanıcılar, Instagram'ın kullanım şartlarını okuduğunda kendi bilgilerinin ve verilerinin nasıl kullandığını daha kolay bir şekilde anlayabilecekler.

Ancak yola Facebook çatısı altında devam eden Instagram için Facebook'un kullanıcılarından topladığı veri sayısında değişiklik olmayacak. Digital Information World'de yer alan bir başka habere göre Instagram; işletim sistemi, donanım ve yazılım sürümleri, batarya seviyesi, sinyal gücü, kullanılabilir depolama alanı, tarayıcı türü, uygulama ve dosya isimleri ve türleri ve eklentileri toplayabilecek.

Tüm bu özellikleri test etmeye başladığı öğrenilen Instagram’ın bu özellikleri ne zaman kullanıcıların beğenisine sunacağı henüz bilinmiyor. Ancak platformun yeni özelliklerinin çok fazla eleştiri aldığını düşünürsek Instagram’ın yeni özellikler için biraz daha bekleyeceğini söylemek de yanlış olmaz. Instagram hakkındaki yeniliklerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız


İlgili uygulamalar
Instagram yeni özellikleri ardı ardına yayımlıyorInstagram yeni özellikleri ardı ardına yayımlıyor
Instagram'ın son güncellemesi kullanıcıların tepkisini çekiyorInstagram'ın son güncellemesi kullanıcıların tepkisini çekiyor

PAYLAŞ