Evernote Notlarını Dışa Aktarma İşlemleri Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Evernote Notlarını Dışa Aktarma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-01 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Gerek iş yaşamınızda gerek kişisel yaşamınızda elbette ki en çok ihtiyaç duyulan öge iyi bir not alma uygulamasıdır. Kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan ve en iyi not alma özelliklerini sunan Evernote, sık sık ücretlerde sürekli olarak artış yapmaktadır. Bu sebeple artık Evernote'da yer alan notlarınızı dışa aktarmak isteyebilirsiniz. Evernote notlarınızı dışa aktarmak için yazımızın içeriğinden faydalanın. Not alma alışkanlığınız varsa ve Evernote mobil uygulamasını kullanıyorsanız ve Evernote uygulamasında yer alan notlarınızı dışa aktarmanız mümkündür. Fakat bu aşamada biraz sıkıntılı bir durum söz konusudur. Yani özellikle Evernote gibi ünlü not alma programlarında notların dışa aktarma işlemlerini gerçekleştirmek biraz sıkıntılı olabiliyor. İşte bu sebeple Evernote notlarınızı dışa aktarmak için rehberimizden faydalanabilirsiniz. 

Notlar uygulamasının arasında yer alan Evernote uygulaması, uzun süre not alacağınız, belgelerinizi takip edebileceğiniz, projelerinizi organize etmek için kullanabileceğiniz ve bunun yanı sıra aynı zamanda daha sonra bulmak istediğiniz ögelere buradan erişebileceğiniz bir platformdur. Bununla beraber, son bir kaç yıl içerisinde Evernote uygulamasının popülerliği, eskiyen arayüzü, artar ücretlendirme tarifesi, işten çıkarılma işlemleri ve yeni CEO2nun işe alınmasından sonra uygulamada sorunlar her geçen gün daha da arttı. Hal böyle olunca notlarınızın kaybolmasını istemezseniz kesinlikle bir B planına ihtiyacınız olacak. Neyse ki, Microsoft OneNote, Zoho Notebook, Simplenote ve Google Keep ve buna benzer düşüncelerinizi ve fikirlerinizi saklamanız için son derece uygun platformlar söz konusudur. 

Evernote Verilerinizi Dışa Aktarma 

Bir zamanların en popüler not alma uygulaması Evernote, kaydettiğiniz notları ayrı ayrı bölmenizi sağlar. Kayıtlı verilerinizi dışa aktarırken, her not Evernote uygulamasının .enex şeklinde ayrı bir dosya uzantısı ile kayıt olur. Dışa aktarma işlemini isterseniz HTML dosyası şeklinde de yapabilirsiniz. Verilerinizi sadece PC'ler ve Mac bilgisayarlar için Evernote'un yerel uygulamasını kullanarak dışa aktarma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede notlarınız kaybolmaz ve notlarınızı dosya halinde dışa aktarabilirsiniz. Dışa aktarma işlemini çevrimiçi sürümden gerçekleştiremezsiniz. Mac ve Windows bilgisayarlar için işlemler birbirine oldukça benzer bir şekildedir. 

Evernote'da yer alan ögeleri dışa aktarmak için Evernote'un sol kısmında yer alan menüden Not Defteri'ne tıklayın ya da üst menüden Görünüm - Not Defteri seçeneklerini seçin. Buradan ana penceredeki tüm Evernote not defterinin bir listesi ile karşı karşıya geleceksiniz. 

- Dışa aktarma işlemlerini yapacağınız notları seçin. Tüm Evernote notlarını dışa aktarmak isterseniz hepsini seçebilirsiniz. 

- Dışa aktarmak için seçtiğiniz notların üzerine sağ tıklayın ve Notları Dışa Aktar seçeneğini seçin. Ayrıca bunun yanı sıra üst menüye gidebilir ve Dosya> Notları Dışarı Aktar seçeneğini belirleyebilirsiniz.

- Yeni açılan pencerede ise dışa aktarma işlemini yapacağınız dosyaya vermek istediğiniz adı yazın ve kayıt etmek istediğiniz klasörü belirleyin. Burada ilişkili etiketleri de dışa aktarıp aktarmak isteyip istemediğini belirleyebilirsiniz. İşlemlerinizi tamamladıktan sonra Tamam tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Evernote uygulamasında yer alan notların her birini bu şekilde dışa aktararak kaybolmasının önüne geçeceksiniz. 





PAYLAŞ