En doğru detaylara sahip en iyi tarih oyunlar - Haberler - indir.com

En doğru detaylara sahip en iyi tarih oyunlar

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-14 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Etkinlik

Oyun dünyası her ne kadar yeni dünyalar, karakterler ve olaylar yaratma konusunda başarılı bir şekilde ilerlese de tarihsel olayları tema alan oyunların sayısı ve sevenleri de oldukça fazladır. Hal böyle olunca geliştiriciler tarihi en doğru şekilde yansıtabilecekleri tarihsel oyunlar geliştirmeye yönelik hareket ediyor. Tarihi en doğru şekilde yansıtan oyunlar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Tarihi olaylar, popüler tarihsel dönemler, o tarihi döneme ait dokular, arabalar ve karakterler farklı oyunlarda karşımıza çıkabiliyor. Her ne kadar geçmiş dönemlerde geçen her olay mükemmel bir tarihsel dokuya sahip olmasa da bazı tarihi oyunlar hikayenin geçtiği dönemi hem tarihsel olaylar hem de modellenen dokular anlamında oldukça kaliteli bir şekilde tasarlanıyor. 

En doğru detaylara sahip en iyi tarih oyunlar

  • L.A. Noire
  • Brothers in Arms
  • IL-2 Sturmovik: 1946
  • The Oregon Trail
  • Total War: ATTILA
  • Assassin’s Creed
  • Kingdom Come: Deliverance
  • Crusader Kings II
  • Verdun
  • Ghost of Tsushima

L.A. Noire

Dönem oyunları arasında en beğenilenlerden biri olan L.A. Noire, 1947 Los Angeles'ında oyuncuları bir cinayet masası dedektifi olarak canlandırıyor. Bulmaca benzeri oyun ögeleri üzerine kurulan L.A. Noire oyununda bulmacaları çözüyor, silah çatışmalarına giriyor ve şüphelileri sorgulayarak olayı aydınlatmaya çalışıyorsunuz. Oyunda Los Angeles dokuları başarılı bir şekilde işlenmiştir.  1940’ların arabaları, yapıları ve şehir yaşamı L.A. Noire’da başarılı bir şekilde bizlere yansıtılıyor. Gerçek dünyadan birebir modellenen The Bradbury Building, LA Public Library, Chinatown ve LA Union Station gibi tanınmış Los Angeles mekanları ve yapıları oyunu tarihsel olarak daha gerçekçi bir hâle getiriyor. 1940'ların polis teşkilatının nasıl işlediğine dair çok gerçekçi işleyişe sahip olan L.A. Noire, hikâyesinin geçtiği dönemi en iyi yansıtan oyunlardan biri.

L.A. Noire indir

Brothers in Arms

İkinci Dünya Savaşını konu alan bir oyun geliştirmek isterseniz ilk olarak olay örgüsünü doğru bir şekilde tasarlamak olacak. Birçok önemli ve büyük olaylara ev sahipliği yapan savaş dönemleri, aynı zamanda kendilerine ait bir tarih kolu oluşturan silahlara ve popüler mekanlara sahiptir. Brothers in Arms serisi de İkinci Dünya Savaşı mekanlarını, çatışmalarını ve silahlarını gerçeğe en yakın modelleyen oyun serilerinden biri. Gerçek İkinci Dünya Savaşı silahları ile çalışan Brothers in Arms geliştiricileri, oyundaki silah seslerini de gerçek savaş silahlarını ateşleyerek elde ediyor. İkinci Dünya Savaşı’nın geçtiği şehirlere gidip bu şekilde oyun içi modellemeleri oluşturan Brothers in Arms serisi, gerçek savaş gazileri ile de görüşerek oyunda yer alan hikayeleri ve cephelerde çarpıştığımız savaş görevlerini, bu görüşmeler üzerine gerçeğe en yakın şekilde kuruyor.

Brothers in Arms indir

IL-2 Sturmovik: 1946

Belki de oyun dünyasının en gerçekçi savaş simülatör oyunu olan Sturmovik: 1946, İkinci Dünya Savaşı'nın ortasında bir uçak pilotu olmanın nasıl bir his olduğu size yaşatılıyor. İkinci Dünya Savaşı uçaklarından birebir modellenen uçak içi tasarımlarının yanı sıra oyunda tarihsel olarak tamamen doğru olan 100’ün üzerinde görev de bulunuyor. Oyun dünyasının en zor uçuş simülatörlerinden biri olan Sturmovik 1946, tarihsel olarak doğru İkinci Dünya Savaşı’nda kullanılan tüm uçak modellemelerine de sahip. Sturmovik: 1946 geliştiricileri hatta simülasyon konusunda bir adım öteye giderek uçakları kullanırken başımıza gelebilecek G kuvveti sorunlarını da tek tek oyuna eklemiş.

IL-2 Sturmovik: 1946 indir

The Oregon Trail

Orijinal olarak 1971 yılında geliştirilen ve 90’larda okullarda eğitim amaçlı kullanılan The Oregon Trail, belki de Amerikan tarihini en doğru şekilde yansıtan oyunlardan biri. Missouri’den başlayan ve Oregon’da son bulan 2.000 millik yolculuğa verilen isim olan Oregon Trail, büyük kağnılar ve yüzlerce insanla aylar süren ve birçok insanın yolda açlıktan, susuzluktan ve hastalıktan ölebildiği acılı bir göç yolculuğuydu. 1800’lü yılların ortalarında oldukça meşhur olan bu göç yolculuğu, The Oregon Trail oyununda da neredeyse gerçeğe yakın olarak simüle ediliyor. Oregon Trail’i başarılı bir şekilde tamamlamaya çalıştığınız oyunda, ölmemeye ve kafileyi Oregon’a sağ salim ulaştırmaya çalışıyorsunuz.

The Oregon Trail indir

Total War: ATTILA

Total War serisi, tarih sever birçok oyuncunun keyifle oynadığı ve tarihsel olarak genelde doğru olan oyunlara sahip. Total War serisinin ise tarihsel olarak en doğru anlatıma sahip oyunu Total War: ATTILA. Milattan önce 395-800 yılları arasında bulunan Geç Antik Çağ’ı anlatan ATTILA, bu dönemi oldukça başarılı bir şekilde bizlere anlatıyor.

Total War: ATTILA indir





PAYLAŞ