E-Okul Notları Neden Göstermiyor? - Haberler - indir.com

E-Okul Notları Neden Göstermiyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-30 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yaz mevsimine artık girdik diyebiliriz, yaza giriş ile beraber okulların kapanma sürecide başladı denilebilir. Bu kapanmalar yaklaşırken, E okul sistemi olan veli bilgilendirme sisteminin son zamanlarda çalışmadığı kullanıcılar tarafından fark edildi. E okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencilerin ve velilerin notları görmemesinden sonra öğrenciler araştırmaya başladılar. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bu konuda karne haftalarıda yaklaşmışken proje ve performans gibi notlar merak edilmeye başlandı. E Okul veli bilgilendirme sistemi notları neden göstermiyor'

Notların girilmeye başlanması ve karne haftası ile beraber E Okul erişimi öğrencilere kapatılır. Ancak henüz karne dönemi gelmemişken ve öğrencilerin veli bilgilendirme sistemine erişimi sürerken bu sabah saatleri ile beraber e okul'a giriş esnasında bir problem oldğuu ifade edildi. E okul erişim engelini düzelten Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi ise yeni bir sorun ile karşı karşıya durumda. İfade edilene göre e okul sistemine girilsede öğrencilerin notları sistem üzerinden gözükmüyor. Konu hakkında yine e okul veli bilgilendirme sistemi bir cevap verdi. Gündemde yer alan sistemin açılmaması ve sonrasında notların gözükmemesi üzerine 'Sayın Velimiz; öğrencimize ait ders notları, öğrencimiz tarafından ders öğretmenlerinden öğrenilecektir' şeklinde bir açıklama yapıldı.

Lise son sınıfa kadar öğrenciler ve tüm öğretmenler E okul sisteminden yararlanabiliyorlar ve notlarını görebiliyorlar. Öğrencinin gerekli TC bilgisi ve okul numarası gibi bilgileri girdikten sonra öğrenci hakkında tüm bilgilere erişilebilir durumlar olunuyor. Öğretmenler ise Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden giriş yaparak bir kullanıcı adı ve şifre alıp o şekilde giriş yapabiliyorlar. Bakalım E Okul sisteminde yaşanan bu sorunlar sürecek mi göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ