DM ne demek? - Haberler - indir.com

DM ne demek?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-05 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medyayı sık sık kullanan kişiler mutlaka DM kelimesini duymuşlardır. Genellikle sosyal medya platformlarından bu özellik, Instagram DM atma özelliği getirildiğinde, DM ne demek ve DM nasıl atılı gibi sorularu merak etmeye başladı. DM kavramı hakkında bilgi edinmek isterseniz yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

DM nedir?

DM, İngilizcesi olan “Direct Message” kelimelerinin baş harfleri kullanılarak yapılan bir kısaltmadır. Türkçesi ise direkt mesaj anlamında gelir. Aslında, Instagram ve Twitter üzerinden birine, sadece o kişinin görebileceği özel bir kısa mesaj atmak, DM nasıl atılır sorusunun cevabı. WhatsApp gibi sadece mesajlaşmaya yönelik uygulamalar hayatımızda var olsa da bunlar tamamen yeterli değildir. Instagram ve Twitter platformunun DM özelliği, bu gibi yetersiz durumlarda kullanıcıların işine yarar. 

DM mesajları, özellikle uygulama içerisinde, seri bir iletişim sağlar. Bu nedenle genel kullanımı, uygulama içerisinde bağlantılar paylaşmaya yarar. Ancak bundan başka birçok özelliği de bulunmaktadır. Fotoğraf ve müzik paylaşımı buna örnek olarak gösterilebilir.

DM atmak ne anlama geliyor?

DM kavramının ne olduğunu aktarmıştık. Eğer DM ne demek biliyorsanız, DM atmanın da anlamını tahmin edebilirsiniz. DM atmak, Instagram veya Twitter’da, bir kullanıcının başka bir kullanıcıya özel mesaj yollaması anlamına gelmektedir. Herhangi birine DM atmak için o kişiyi takip etmenize gerek yoktur. Takip etseniz de etmeseniz de DM gönderebilirsiniz. Mesajlarınızı ise DM kutusu denilen kısımda görebilirsiniz. 

DM nasıl atılır?

DM, en çok Twitter ve Instagram platformlarında atılır. Facebook platformunun da mesaj atma uygulaması vardır. Facebook'tan mesajlaşmak için Facebook Messenger uygulaması kullanılır. Instagram ve Twitter uygulamasının DM özelliği benzerlik gösteriyor olsa da ikisinde de DM atmak farklıdır. Özetleyecek olursak, DM atılacak kişinin profilinde DM simgesini seçtikten sonra mesajı göndererek atılır diyebiliriz.

Instagram’da DM ne demek?

Günümüzde sıkça sorulardan biri de Instagram'da DM nasıl atılır sorusudur. Instagram, son zamanların en çok kullanılan ve en fazla kullanıcı sayısına sahip olan platformdur. Bu nedenle de kullanıcılara farklı özellikler sunarak, güncelliğini korumaya yönelik çalışmalar yapıyor. Instagram DM, platformda bulunan kullanıcıların uygulamadan ayrılmasına gerek kalmadan, Instagram hesabı olan ve Instagram DM kapatma seçeneği aktifleştirilmiş olan kullanıcılara mesaj, görüntü, bağlantı ya da ses kaydı yollamasına olanak sağlayan bir mesajlaşma hizmetidir. 

Twitter DM ne demek?

Son dönemlerin en popüler platformlarından bir diğeri ise Twitter. Kullanıcılar en faz 280 karakter uzunluğunda yazılar yazabilir ve buna ek olarak aynı zamanda video ve fotoğrafta yayınlayabilirler. Twitter da Instagram gibi, kullanıcılarına özel mesaj yani DM hizmeti veren bir uygulama. DM ne demek yukarıdaki başlıklarımızda incelemiştik. Twitter DM nedir sorusunun cevabını da Twitter uygulamasının içinde gömülü olan mesajlaşma özelliği diyebiliriz.

Twitter DM atma nasıl yapılır?

Twitter DM atma oldukça kolay bir işlemdir. DM içeriğinde mesaj, bağlantı veya GIF olabilir. Öncelikle Twitter’da DM atmak istediğiniz kişinin profilini açınız. Ardından “Takip” butonunun yanındaki mesaj simgeli kutucuğa tıklayınız. Böylelikle mesaj gönderme sayfasını açmış olacaksınız.





PAYLAŞ