Discord, Microsoft'un teklifini reddetti! - Haberler - indir.com

Discord, Microsoft'un teklifini reddetti!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-22 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Microsoft ve iletişim uygulaması olan Discord şirketlerinin yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre satın alma teklifi kabul edilmedi ve görüşme sonlanmış oldu. Microsoft’un Discord platformunu 10 milyar dolardan fazla bir satın alma isteği olduğunu, geçtiğimiz haftalarda aktarmıştı. Yaklaşık 1 aydır devam eden bu satın alma görüşmeleri için yolun sonuna gelindi. The Wall Street Journal’ın şirketlere yakın kaynaklara dayandırmış olduğu bilgilere göre Discord, Microsoft’un satın alma teklifini kabul etmedi ve görüşmeleri sonlandırmış oldu.

Microsoft’un yanı sıra adı belli olmayan iki şirketinde de Discord’u satın alma isteği ortaya çıkmıştı. Discord’un bu iki şirket ile görüşüp görüşmediği ise henüz bilinmiyor. Ancak Microsoft ile görüşmelerin bitme sebebi noktasında ise Discord’un tek başına devam etme isteği ortaya çıkıyor.

Discord, Clubhouse benzeri özellik getiriyorDiscord, Clubhouse benzeri özellik getiriyor

Discord, Microsoft’un teklifini reddetti

Görüşmelerin sonlanması ile beraber Discord’un halka arz gerçekleştirerek yoluna tek devam edeceği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Pandemi kapsamında hızla büyüyen ve 6 ay içinde değerlemesini iki kata çıkartan Discord’un gelecek aylarda halka arz ile çıkması yüksek ihtimalle bekleniyor. 2012 yılında Mikolaj Roszak ve Stanislav Vishnevskiy tarafından kurulan Discord’un bugüne kadar 500 milyon dolara yakın yatırım aldığını da belirtelim. Temel olarak oyun odaklı bir iletişim platformu olan Discord, pandemi döneminde eğitim amaçlı da yoğun olarak kullanıldı. Bakalım Discord’un bu hamlesi şirkete ne gibi olumlu yansıyacak göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Microsoft, Discord'u satın alabilirMicrosoft, Discord'u satın alabilir
Discord'da Clubhouse'u kopyalıyorDiscord'da Clubhouse'u kopyalıyor

PAYLAŞ