COM Surrogate (dllhost.exe) nedir? - Haberler - indir.com

COM Surrogate (dllhost.exe) nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-14 17:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

COM Surrogate ya da diğer adıyla dllhost.exe, görev yöneticisinde görüldüğünden dolayı çoğu kullanıcıyı tedirgin ediyor. Yapılan incelemelerde sürekli arka planda çalıştığı fark edilen dllhost.exe virüs olarak da algılanabiliyor. Ancak gerçek çok daha farklı.

COM Surrogate (dllhost.exe) nedir?

xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür?xinput1_3.dll hatası nasıl çözülür?

Türkçe’ye Bileşen Nesne Modeli olarak geçiş yapan COM, 1993 yılından beri kullanılan bir sistem. Arabirimde kullanılan bu sistem, farklı diller tarafından ortak olarak kullanılabiliyor ve COM nesnelerinin yaratılması adına tercih ediliyor. İşletim sisteminin kullanımı sırasında küçük görüntülerin oluşturulması, video ve diğer dosyaların işlenmesi gibi pek çok amacı bulunan COM, bu nedenle de bilgisayar başladığı andan itibaren bu görevleri yerine getirebilmek adına arka planda çalışmaya başlıyor. COM sistemine yapılan yenilikler ile birlikte versiyon değişikliğine gidilerek COM Surrogate adında yeni bir arabirime geçiş yapıldı. Bu yeni sistem şu anda da kullanılmaya devam ediliyor. Mevcut sistemin çalıştığı anda ise bu işlem dllhost.exe olarak yer alıyor.

dllhost.exe virüs mü?

COM Surrogate Windows işletim sisteminin doğru bir şekilde çalışabilmesi adına önemli bir bileşen. Bu nedenle dllhost.exe virüs değil. Ancak virüslerin buraya bulaşarak arka planda çalışması çok sık görülen bir durum. Küçük işlem yükü oluşturan dllhost.exe, eğer görev yöneticisinde çok fazla yüke sahip olarak görülüyorsa virüs ihtimali düşünülerek sistem taraması yapılmalıdır.

dllhost.exe kapatılırsa ne olur?

dllhost.exe kapatılabilir. Ancak kapatılması halinde sistemin çalışması zorlaşacağı gibi pek çok işlem kısıtlanacak ve hata mesajları görülmeye başlanacaktır. Bu nedenle de kullanıcıların bu özelliğe herhangi bir müdahalede bulunmaması önerilir. Ayrıca hatalar nedeniyle bilgisayarın yeniden başlatılması gerekeceğinden dolayı özellikle de otomatik olarak yeniden çalışmaya başlayacaktır. Çoğu Windows işletim sisteminde de dllhost.exe çalışmasını durdurmak isteyenlere engelleme konuluyor. Bu nedenle standart ayarlarda, sistem üzerinden çalışmayı engellemek de mümkün değil. 


d3dcompiler_43.dll bulunamadı hatası nasıl çözülür?d3dcompiler_43.dll bulunamadı hatası nasıl çözülür?

PAYLAŞ