Çocuklar İçin En İyi YouTube Alternatifleri Nelerdir? - Haberler - indir.com

Çocuklar İçin En İyi YouTube Alternatifleri Nelerdir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-24 09:42:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Teknolojik gelişmeler büyüklerin dikkatini çektiği gibi küçüklerin de dikkatini çeken bir faktördür. Burada önemli olan çocukların teknolojik ögelerden zarar görmeden faydalanmasını sağlamak. Aksi halde çocuklar kontrolsüz bir şekilde internet ortamında vakit geçirdikleri taktirde çok can sıkıcı durumlar ortaya çıkabilir. Bu konu hakkında ebeveynlere ciddi görevler düşmektedir. Çocukların internette hem eğlenerek hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak vakit geçirmeleri adına kontrollü bir kullanım sunmanız gerekiyor. YouTube platformu açıp çocukların eline kontrolsüz bir şekilde vermek hiç de doğru bir seçim olmayacaktır. Bu sebeple Android ve iOS cihazlarda çocuklarınız için çok daha güvenli bir ortam oluşturmak isterseniz YouTube alternatifleri seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bu içeriklerden faydalanmak adına yazımızın devamından faydalanabilirsiniz.

Çocuklar İçin En İyi YouTube Alternatifleri

- Jellies

Çocukların birbirinden farklı çizgi filmler ile boş zaman geçirdiklerini düşünüyorsanız Jellies ile hem eğlenmelerini hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilirsiniz. Jellies uygulaması şu an için sadece iOS işletim sistemi bulunan cihazlara yüklenebiliyor. Android versiyonu şu an için Google uygulama mağazasında yer almıyor fakat Amazon Apple Store'da bulunuyor. Uygulama sayesinde isterseniz çocuğunuzun sadece sizin seçtiğiniz içeriklerden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için özel bir oynatma listesi hazırlamak için içeriklere göz atmanız yeterli olacaktır. Jellies uygulamasının 30 günlük bir deneme süreci vardır, bunun ardından 4.99 USD şeklinden bir abonelik ücreti vardır. 

- Nick Jr.

Nick Jr. uygulaması hem iOS hem de Andorid platformlarında kullanılan çizgi film içerikli popüler çocuk uygulamalarından biridir. Uygulama içerisinde sadece çocuk videoları yoktur. Bunun yanı sıra aynı zamanda çocuklar için özel oyun ve müzikler de vardır. Nick Jr. uygulaması içerisinde yer alan içeriklerin her biri Nick Jr. gösterileri üzerine kuruludur. Bu sebeple çocuklar için kesinlikle herhangi bir zararlı içerik yoktur. 

- kiddZtube

Sıra dışı bir isme sahip olan kiddZtube, küçük yaşta olan çocukların video içeriklerini değerlendirerek eğlenmesine yardımcı olacaktır. Uygulamanın içerikleri daha çok okul öncesi çocuklar için uygun bir şekilde tasarlanmıştır. kiddZtube uygulaması içerisinde yer alan videoların hepsi YouTube üzerinden seçilmiştir. Uygulamanın arka kısmında görev alan ekip, içerikler ile zaman geçiren çocuklar için güvenliğinden emin olan öğretmen ekibinden oluşuyor. Uygulama içerisinde bulunan videolarda kısa testler, çeşitli yönergeler ve aynı zamanda ekstra öğretiler bulunmaktadır. kiddZtube uygulamasını ve içeriklerini 14 gün boyunca ücretsiz olarak kullanabilirsiniz fakat sonrasında ise her ay 3.99 USD tutarında bir ücret ödemeniz gerekiyor. 

- Kidoodle.TV

Kidoodle.TV, yine abonelik sistemi ile çalışan ve YouTube alternatifi olarak görülen eşsiz bir uygulamadır. Uygulama içerisinde yer alan ögeler çocukların hem eğlenerek hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak vakit geçirecekleri bir ortam sunmaktadır. Uygulama içerisinde bulunan içerikleri ebeveynler kontrol ediyor. Uygulamanın en güzel özelliği ise, uygulamayı açtığınız anda görmek istediğiniz videolar için yaş aralığı belirleyebiliyor olmanızdır. Uygulamayı kullanmak için herhangi bir hesaba ihtiyacınız yok fakat ebeveyn denetimlerine erişim sağlamak için kaydolmak gerekiyor. Kaydolma işlemini tercih ettiğiniz anda, çocuğunuzun belirli videolarını izlemesi için sınırlama koyabilir, videoları devre dışı bırakabilir ya da kullanım sınırı sağlayabilirsiniz. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ