CİMER Başvurusu Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

CİMER Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-17 13:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

CİMER başvurusu nasıl yapılır ya da CİMER başvuru durumu nasıl sorgulanır gibi pek çok arama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) olarak hizmetin sunulmaya başlanması ile birlikte başladı. Özellikle internette kullanıcılar tarafından sorgulanan CİMER başvurusu nasıl yapılır gibi konuları rehberimizin devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

CİMER Nedir?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin kısaltması olarak kullanılan CİMER, vatandaşların yaşadığı sorunlarda direk Cumhurbaşkanlığı’na ulaşarak destek almasını sağlıyor. Sistem 2006 yılından beri faaliyette. Sağladığı gizlilik sayesinde herkesin erişim sağlayabildiği CİMER, aynı zamanda usulsüzlük, haksızlık gibi durumların da önüne geçiyor. Resmi CİMER adresine giriş yaparak detaylı bilgi alabileceğiniz sistem, aynı zamanda aktif bir yapıda ve hızlı bir kontrol sürecinden geçiyor.

CİMER’e giriş nasıl yapılır?

CİMER’e giriş için iki farklı seçenek şu anda mevcut durumda.  E devlet ile girebileceğiniz CİMER aynı zamanda kimlik bilgileriniz ve cep telefonunuz alacağınız onay mesajıyla da giriş desteği sunuyor. Bu bakımdan kişilerin giriş aşamasında iki seçenekten birisini seçerek giriş kısmını geçmesi gerekiyor.

CİMER başvurusu nasıl yapılır?

CİMER giriş aşaması geçildikten sonra en önemli kısım CİMER başvurusu nasıl yapılır ve CİMER başvurusunda nelere dikkat edilir. Yeni bir başvuru yapmak için CİMER’de yer alan “Yeni Başvuru” bölümünü takip etmeniz gerekiyor. Burada yer alan formu kendinize göre doldurduktan sonra ileri ile işlemlerinize devam ederek CİMER’e dilekçenizi ve varsa belgelerinizi gönderebilirsiniz. Çok kısa süre içerisinde değerlendirilen bu başvurular, kişilere ve ya kurumlara yönelik çeşitli incelemeler içerebiliyor.

CİMER başvurusunda nelere dikkat edilmeli?

CİMER’e yapılacak başvurularda kişilerin dikkat etmesi gerekenler ise şöyle;

  • Başvurunun Cumhurbaşkanlığı’na yapıldığı unutulmamalı ve ifadeler buna göre yazılmalıdır.
  • Anlatımda bir dilekçe şeklinde üslup ve teknik kullanılmalıdır.
  • Dilekçe yazarken devlet dairesine yazılan dilekçeler gibi işlem yapılmalıdır.
  • Başvurular 3071 sayılı Dilekçe Hakkı Kanunu dahilinde yürürlüğe girmektedir.
  • Başvurular sırasında aynı zamanda 4892 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu da kapsam dahilindedir.
  • Dilekçede olaylar olabildiğince kısa ve öz şekilde yazılmalıdır. Varsa zaman, tarih ve diğer tüm detaylar aktarılmalı, şahit olabilecek kişiler de detaylı bir şekilde belirtilmelidir.

CİMER başvurusu nasıl takip edilir?

Başvuru başarılı bir şekilde iletildikten sonra kişiler başvurularını takip etme şansına sahiptir. Üyelik girişi sonrasında başvurularım bölümünden kontrol edebileceğiniz bu süreç hakkında detaylı bilgi her zaman size sunulacaktır. Ayrıca CİMER başvurunuz incelendikten sonra da yine konuyla ilgili bilgi almanız mümkün.





PAYLAŞ