Çiftlikbank'ta nitelikli dolandırıcılık! - Haberler - indir.com

Çiftlikbank'ta nitelikli dolandırıcılık!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 16:45:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Çiftlikbank oyunu hakkında soruşturma başlatıldığı duyurulmuş, oyunun çeşitli nedenlerden ötürü yasaya aykırı noktaları olduğu belirtilmişti. Bugün bakanlık tarafından konu hakkında yeni bir açıklama geldi. Açıklamalara göre Çiftlikbank oyunu nitelikli dolandırıcılık olarak betimleniyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bir süredir oyun hakkında yapılan şikayetleri değerlendiriyordu. Yüksek gelir vaadiyle halktan para toplandığı iddia edilmiş, ön soruşturmanın ardından geniş çaplı incelemeler başlatılmıştı. Yaklaşık 500 milyon kadar bir paranın söz konusu olduğu bir dolandırıcılık vakası olarak değerlendiriliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Soruşturma bitti. Çiftlikbank'la ilgili müfettişlerimiz raporlarını tamamladı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müfettişlerimiz raporların bir örneğini incelemesi için MASAK'a, diğer suretini de savcılığa gönderdi. Biz bakanlık olarak incelemelerimizi tamamladık, gerekli yerlere de suç duyurusunda bulunduk." Şeklinde açıklamalarda bulundu. 29 Kasım 2017'de inceleme başlatan Bakanlık, Çiftlikbank'ın yasal mevduatlara uyup uymadığını inceleme sürecine gitmişt.  İnceleme sürerken SPK raporuyla Çiftlikbank tarafından yüksek gelir vaadiyle piyasadan yarım milyar lira toplandığı ortaya çıkmıştı. Oyunda kullanılan 'Bank'  ifadesi Bankacılık Kanunu'na aykırı bulunmuş ve Reklam Kurulu, 3 ay süreyle tedbiren durdurma cezası vermişti. Şimdi ise konu tamamen netleştirilip Çiftlikbank oyunu nitelikli dolandırıcılık olarak belirtildi. Yarım milyon liralık zarara uğratması gerekçesiyle site tamamen kapatıldı. Soruşturma hakkında daha fazla ayrıntı verilmese de kısa bir zaman içinde site kurucularının ve yöneticilerinin akıbeti de belli olacaktır.





PAYLAŞ