ÇiftlikBank ödemeleri geri yapılmayacak - Haberler - indir.com

ÇiftlikBank ödemeleri geri yapılmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-04 17:30:51
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yıl içerisinde ortaya yaşanan ÇiftlikBank skandalı, kendisine yatırım yapan birçok insanın mağdur olmasına neden olmuştu. Şirket, 'Tosun' lakabıyla bilinen, 27 yaşındaki Mehmet Aydın tarafından kuruldu. Mehmet Aydın tarafından kurulan ÇiftlikBank zaman içerisine kulaktan kulağa yayıldı ve kendisine yatırımcı kazandı. Birçok vatandaş, ÇiftlikBank üzerinden hayvan satın alarak yatırım yaptı ve bu yatırımın kendisine kazanç olarak dönmesini bekledi. Fakat işler beklendiği gibi gitmedi ve 27 yaşındaki Mehmet Aydın, insanları dolandırarak Türkiye'den kaçtı. Yatırım yapan vatandaş da paralarının geri ödenip ödenmeyeceğini sormaya başladı. Sonrasında Aydın'dan birkaç kez, paraların ödeneceğine dair açıklama geldi fakat bu açıklamalar asılsız çıktı.

Bakanlık, paraların geri ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi

Kısa bir süre önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ÇiftlikBank'a ilişkin bir rapor yayınlandı ve paralarının yatırılmasını bekleyenler de bu raporla sorularına cevap bulmuş oldu. Raporda, ÇiftlikBank'ın 4'ü Türkiye'de 6'sı yurt dışında yürütülen 10 ayrı şirketinin bulunduğu söylendi. Sisteme toplamda 132 bin 222 kişinin 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira yatırdığı açıklandı. Rapora göre, bu yatırımın 687 milyon 838 bin 955 lirası, katılımcılara geri ödendi. Diğer 128 milyon 490 bin 850 lira da şirketlere sermaye olarak verildi. Kalan 322 milyon 642 bin 770 liranın nereye gittiğine dair ise herhangi bir bilgi olmadığı öne sürüldü.

Rapordaki verilerin açıklamasının ardından, bakanlık müfettişleri açıklama yaptı. Müfettişler, katılımcılara geri ödeneceği söylenen 2 milyar 971 milyon'un ödenmesinin mümkün olmadığını dile getirdiler. Sistem çökmeden önce yatırımlarını geri alabilenler şanslı olarak değerlendirildi ve çöktükten sonrasında sistem üzerinden yatırımı geri alabilmenin de imkansız olduğunun altı çizildi.





PAYLAŞ