Blog yazmak için tercih edebileceğiniz internet siteleri - Haberler - indir.com

Blog yazmak için tercih edebileceğiniz internet siteleri

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-04 22:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Blog yazmak ve bu doğrultuda kendi okuyucu kitlesini oluşturmak isteyenler için birçok alternatif bulunuyor. Blog yazmak için tercihe deceğiniz birçok site bulunuyor. Bunlar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Blog yazmak sosyal medyaların artmasıyla beraber her ne kadar popülerliğini yitirmiş gibi gözükse de hala kişisel olarak kendinizi ifade etmek için oldukça faydalı bir yoldur. Bir blog oluşturup okuyucular ile içeriklerimizi paylaşmak için ise pek çok farklı site ve yöntem var.Bir blog oluşturmayı planlıyorsanız, atmanız gereken adımlardan en önemlisi de blog yazmak için siteler arasından birini seçerek yolculuğunuzu başlatmak. 

Blog yazmak için internet siteleri

  • Medium.com
  • Blogger.com
  • Tumblr.com
  • Reddit.com
  • Quora.com
  • WordPress.com
  • Wix.com
  • Ghost.org
  • Squarespace.com
  • Weebly.com
  • Wannart.com
  • hbrturkiye.com

Medium.com

İnternet sitesi benzeri bir blog açmak yerine sadece yazmak istediğiniz bir bloga sahip olmak için Medium.com size bu konuda yardımcı olacak en önemli platformlardan biridir. Pek çok blog yazarının, gazetecinin ve hatta yazarların dahi kullanmayı tercih ettiği Medium.com, blogun tasarımı ve detayları sizi uğraştırmaz. Buraya giriş yapıp anında yazı yazmaya başlayabilirsiniz. Platforma ücretsiz olarak giriş yaparak içerik hazırlamak oldukça kolaydır. 

Blogger.com

kişisel blog ya da internet sitesi tasarımı ile ilgilenmek istemezseniz, sadece basit bir arayüz ile yazılarınıza düzenleyip yayınlayabilirsiniz. Bunların her birini yaparken ücret ödemek istemezseniz Blogger.com tam da size göredir. Google hesabınız ile basit bir adımla giriş yaparak anında kullanmaya başlayabileceğiniz blogger.com, hobi amaçlı blog yazmak için oldukça ideal.

Tumblr.com

Sıklıkla tercih edilen blog sitelerinden biri olan Tumblr.com, son derece kolay bir şekilde kullanabileceğiniz ve videolar, GIF'ler ve görseller ekleyebilirsiniz. Platform son derece basit bir yapıya sahip olup kullanıcılara kolay bir kullanım sunar. Tumblr'da birçok tasarım seçeneği yer alıyor, bu içerikler kişisel bloglarda kullanılmak üzere oldukça kullanışlıdır. 

Reddit.com

Aklınıza gelen her konu hakkında kişisel fikirlerinizi paylaşabileceğiniz en renkli yerlerden biri de kesinlikle Reddit platformudur. Şu ana kadar bu gözle değerlendirmemiş olsanız da Reddit'i bir tür blog platformu olarak kullanmayı tercih edebilirsiniz. Yazdıklarınızın daha çok insana ulaşmasını isterseniz Reddit tam da size göredir. Tek yapmanız gereken üye olmak ve yazmaya başlamak.

Quora.com

Hem yazı yazıp hem de farklı kültürden insanlarla eşleşmek isterseniz Quora.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Quora, sorulan sorulara cevaplar yazmaya dayalı sistemi olan oldukça keyifli bir içerik platformu. Özellikle işletmeler açısından değerlendirildiğinde, işiniz ile ilgili konularda sorulan sorulara cevap verdiğiniz kaliteli blog benzeri içeriklerin sizi burada öne çıkaracağından emin olabilirsiniz.

WordPress.com

WordPress.com da tıpkı WordPress.org gibi size pek çok seçenek sunan ve blogunuzu keyifle oluşturabileceğiniz bir alternatif. WordPress.org’dan farklı olarak hosting servisi sağlayan WordPress.com’da ücretsiz bir başlangıç paketi bulunuyor. Başlangıç paketinden farklı olarak daha gelişmiş bir blog isterseniz de Kişisel, Premium, Business ve E-ticaret paketlerinden birini seçerek belirlenen aylık ücreti ödemeniz gerekiyor. Kullanıcı dostu ve oldukça pratik arayüzüyle WordPress.com, özellikle kişisel bloglar için en sık tercih edilen platformların başında geliyor.

Wix.com

Wix.com, sürükle bırak yöntemi ile ücretsiz olarak bulunan onlarca şablon arasından dilediğinizi seçerek şekillendireceğiniz basit bir arayüz sağlar. Blogunuzu bir galeri ile desteklemek ve daha gelişmiş bir blog düzenlemek isterseniz, Wix.com’u tercih edebilirsiniz. Özellikle küçük işletmeler için son derece kullanışlı olan Wix.com, internet sitesi ve blog kurulumunu ücretsiz olarak sunuyor. 

Ghost.org

Ghost.org, ağırlıklı olarak bloggerlar için özel olarak dizayn edilmiş son derece hızlı ve kullanışlı bir sitedir. Ghost.org, WordPress’in daha modern bir versiyonu olarak anılıyor ve sık tercih edilenler arasında yer alıyor. Şunu belirtmek gerekiyor ki, Ghost.org'un ziyaret sayısı limitli bir ödeme planı vardır. 

Squarespace.com

Squarespace.com, yeni başlayanlar ve bir blog ya da internet sitesi oluşturma konusunda teknik bilgisi pek de olmayanlar için en iyi seçeneklerden biri. Sürükle - bırak yöntemiyle kolayca kullanabileceğiniz Squarespace.com, esasen dört farklı plan sunan ücretli bir site ancak dilerseniz 14 günlük ücretsiz deneme seçeneği ile hizmeti test edebilirsiniz. Kişisel kullanım için uygun olan planın ücreti aylık 12 dolar ve 7/24 destek alabileceğiniz bir ekip ile mobil uyumlu bir internet sitesi sahibi olarak blogunuzu dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Weebly.com

Seçtiğiniz şablonlar üzerinden dilediğiniz gibi bir blog oluşturmanızı sağlayan bir diğer platform ise Weebly.com. Özellikle kullanışlı bir bloga sahip internet sitesi oluşturmak isteyen ancak teknik bilgisi olmayan işletmelerin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği Weebly.com’da blogunuzu oluşturmaya ücretsiz olarak başlayabilirsiniz.

Wannart.com

Wannart, kültür ve sanat alanında özgün blog yazıları ve çeşitli içerikler üreterek bunları kendi kullanıcı profilinizde paylaşabileceğiniz bir içerik platformu. Sürekli büyüyen bir okuyucu kitlesine sahip olan platforma siz de dilerseniz kolayca üye olarak dilediğiniz konularda yazılar hazırlayıp yayınlayabilirsiniz.

hbrturkiye.com

Harvard Business Review Türkiye de yine özgün yazılarınızı yayınlayabileceğiniz bir başka platform. Ancak bu platformda yazılarınız yayınlanmadan önce bir editör onayından geçiyor ve eğer onaylanırsa yayınlanma hakkı kazanıyor. Yazım yeteneğinizi test etmek ve kendinizi geliştirmek için HBR Türkiye isabetli bir tercih olabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





PAYLAŞ