Bilgisayardan SMS Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Bilgisayardan SMS Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-02 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Özellikle de kurumlarda tercih edilen bilgisayardan SMS gönderme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtını akıllı cihazınızdan bulacaksınız. Akıllı cihazlar elbette ki kullanıcıların vazgeçilmezi fakat akıllı cihazdan çok bilgisayarlarınızda vakit geçiriyorsanız, zaman zaman bilgisayardan mesaj atma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bilgisayardan sms nasıl gönderilir? sorusunun yanıtını öğrenmek için sizde yazımızının içeriğinden faydalanın. Bu konu ile alakalı geliştirilmiş olan bazı programlar sınırlı sayıda SMS göndermeye izin verirken, Google bu durumu ücretsiz bir şekilde gerçekleştirmeniz için çeşitli seçenekler sunuyor. 

Google, geçtiğimiz dönemlerde birçok kez sosyal ağ ve anlık mesajlaşma uygulamalarının yanında yer almaya yönelik hareket etti. Fakat bu konu ile ilgili birkaç günlük bir başarı elde etti. Yapılan son girişim Allo da, sosyal medya devi Facebook'un ve WhatsApp uygulamalarının sahip olduğu başarıya erişemedi. Hatta elde edilen bilgilere göre Allo kısa bir süre sonra yayından dahi kaldırılacak. Bu konularda yine iyimser bir şekilde hareket eden Google, eski mesajları tekrar aktif hale getirmek için Android Mesajlar uygulamasını geliştirdi. Bununla beraber aynı zamanda RCS tabanlı kısa mesajlaşma için de bir destek sistemi ekledi. RCS, görüntüler, videolar, GIF’ler ve buna benzer multimedya içeriğini kolaylaştıran Zengin İletişim Servisleri (Rich Communication Services) anlamına gelir. Google tarafından yapılan güncellemeler sayesinde bilgisayarlarımız üzerinden SMS göndermek işlemini yapmamızı sağlayan son derece kullanışlı Android Mesajlar uygulaması kullanıma sunuldu. Yazımızın içeriğinde Android Mesajlar uygulamasının wep arayüzünü kullanmak ve bunun uyanı sıra bilgisayarlardan SMS nasıl gönderilir sorusunun cevabını inceleyeceğiz. 

Google Mesajlar İle Bilgisayardan SMS Gönderme İşlemi

Bilgisayarınız üzerinden mesaj göndermek için Google Mesajlar uygulamasının seçeneklerinden faydalanmak son derece basittir. Tüm ihtiyacınız bir bilgisayar ve Android akıllı cihazdır. İkisine de sahipseniz, aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

- Google Play mağazası üzerinden Google Mesajlar uygulamasını indirin ve yükleme işlemini gerçekleştirin. 

- Hemen hemen her türlü Android akıllı cihazla ile uyumlu bir şekilde çalışan uygulama herhangi bir sıkıntı yaşamadan işlemlerinizi halletmenizi sağlar.

- Bu işlemlerin ardından bilgisayarınızdan herhangi bir web tarayıcısını açın ve messages.android.com adresine gidin.

- Şimdi ise akıllı cihazınızda Google Mesajlar uygulamasını açın. 

- Sağ üst köşede yer alan Messages for Web yazısına tıklayın.

- Daha sonra ise yeni açılan sayfada QR Kod tara seçeneğine tıklayın. Yukarıda yer alan web adresi üzerinde karşınıza çıkan QR kodunu tarayacaksınız. 

SMS’i Nasıl Göndereceğim?

QR kodunu okuttuktan sonra karşınıza çıkan yeni sayfadan rehberinize doğrudan erişim sağlayabileceksiniz. Buradan rehberinizde bulunan kişilere göz atın, istediğiniz kişiyi seçin ve cevap vermek için akıllı cihazınızdan yaptığınız gibi herhangi bir mesaj sayfasını seçin. Bilgisayar üzerinden mesaj gönderirken tıpkı telefonda olduğu gibi bilgisayardan da emoji ve çıkartmalar gibi süslü şeyler de eklemek mümkündür. Yeni bir mesaj oluşturmak için de wep arayüzün sol kısmında yer alan Sohbeti Başlat seçeneğine dokunun.





PAYLAŞ