Bilgisayardan Silinen Dosyaları Nasıl Kurtarabilirsiniz? - Haberler - indir.com

Bilgisayardan Silinen Dosyaları Nasıl Kurtarabilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-21 16:32:06
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Bilgisayar kullanıcılarının sıklıkla başına gelen, istenmeyen bir dosyanın veya evrağın silinmesi durumundan kurtulmak için, en iyi kurtarıcı programın yardımına ihtiyacınız olabilir. Çalıştığınız bir evrak üzerinde yanlışlıkla silme işlemi gerçekleştirebilir, fotoğraflarınızı, videolarınızı veya filmleri silmek istemesiniz dahi yanlışlıkla sildiğiniz zamanlarda, EaseUS veri kurtarma programı sayesinde ücretsiz olarak kurtarma işlemi sağlayabilirsiniz. 

Kaybolan ve silinen her uzantıda yer alan farklı dosyaları rahatlıkla kurtarabileceğiniz gibi; silinen hiçbir dosyanın da sonsuza kadar yok olmadığını ve tekrardan ulaşabileceğinizi bu program yardımıyla öğrenebilirsiniz. Stabil çalışma mantığı, rahat kullanımı ve herkesin anlayacağı tarzda bir program olması sayesinde, EaseUS kullanıcılarının rahatlıkla dosyalarını kurtardığınız söyleyebiliriz. Kaliteli bir kullanıcı ara yüzü ve Türkçe dil desteği sayesinde, asla problem yaşamayacaksınız.

Her zaman en önemli dosyalarınızın ve verilerinizin yok olmasını izleyerek üzülmeyeceğiniz bir yazılımı sizlerle buluşturan eşsiz bir deneyim sunan EaseUS veri kurtarma programı, istediğiniz en iyi olanaklara sorunsuz biçimde ulaşmanızı sağlamaktadır. Kaliteli ve kullanışlı yapısından sizlerde yararlanabilir, her türlü dosyayı rahatlıkla kurtarabilirsiniz.

Bilgisayarınıza virüs bulaşması ya da tehlikeli internet saldırıları sonrasında ortaya çıkabilecek dosya kayıpları, klasörlerin yok olması ve bazı dosyaların tahribatı gibi olumsuzlukların önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda format atılan ve yanlışlıkla silinen disklerdeki dosyaların da kurtarılmasını sağlayabilirsiniz.

Hangi Türde Dosyalar Kurtarılabilir?

Veri kurtarma programı sayesinde onlarca farklı türde dosyayı geri kazanabilirsiniz. Günlük yaşamda kullanılan iş dökümanları, fotoğraflar, videolar ve müziklerin dışında özel dosyalarda kurtarılabilir. Aşağıdaki listeden hangi dosya türlerinin kurtarılacağına göz atabilirsiniz.

Görsel: JPG/JPEG, TIFF/TIF, PNG, BMP, GIF, PSD, CRW, CR2, NEF, ORF, SR2, MRW, DCR , WMF, RAW, SWF, SVG , RAF, DNG

Video: AVI, MOV, MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, MKV, ASF, FLV, SWF, MPG, RM/RMVB, MPEG

Ses: AIF/AIFF, M4A, MP3, WAV, WMA, APE, MID/MIDI, RealAudio, VQF,FLV, MKV, MPG, M4V, RM/RMVB, OGG, AAC, WMV,APE

Doküman: DOC/DOCX, XLS/XLSX, PPT/PPTX, PDF, CWK, HTML/HTM, INDD, EPS

Diğer Dosya Türleri: ZIP, RAR, SIT, ISO, PST, DBX, EMLX, exe, html, SITX

Programı Nasıl İndirebilirim?

EaseUS programını indirebilmek için, ilk olarak internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapmak için, EaseUS Data Recovery Wizard adresine tıklamanız yeterli olacaktır. Verdiğimiz adrese giriş yaparak, karşınıza çıkacak olan alandaki Free Download bölümüne tıklayıp, programın kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bu sayede, hızlı ve sorunsuz bir kurulum aşamasına geçebilirsiniz. Düşük boyutu ve işlevsel özellikleriyle birlikte, veri kurtarma işlemlerinde istediğiniz başarıya en doğru zamanda erişmeniz mümkün.

Resimde gördüğünüz gibi; iki çeşit indirme linki bulunmaktadır. Free Download ücretsiz olarak 2 GB’a kadar kurtarma şansını sunarken; Upgrade to pro sürümünde sınırsız dosya kurtarması sağlayabilirsiniz. 2 GB’a kadar ücretsiz kurtarma işlemi için programın linkini sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanız yeterli. Sonrasında bu hakka sahip oluyorsunuz. 

Verileri Nasıl Kurtarabilirim, Program Nasıl Kullanılır?

Programı kurduktan sonra, çalıştırmadan önce kurtaracağınız verilerin içerisinde olduğu disk harici ise; bilgisayarınıza bağlamanız gerekmektedir. Bilgisayarınızdaki harici ve dahili disklerinizi kontrol ettikten sonra, EaseUS veri kurtarma programını çalıştırabilirsiniz. Çalıştırdığınız programın ana sayfasında, o an bilgisayarınıza bağlı olan bütün diskler yer alacaktır. Hangi disk içerisinde verileriniz varsa, onu seçerek ‘’Tara’’ butonuna basarak, tarama işlemini başlatabilirsiniz.

Daha sonra, sol alt tarafta işlemin ne kadar süreceğini belirten bir simgeyle karşılaşacaksınız. Bu süre, sürücünüz veya disketiniz içinde yer alan silinmiş dosyaların büyüklüğü ve sayısıyla doğru orantılı olarak artıp, azalmaktadır. Süreyi gösteren alandan tarama işlemini tamamen durdurup ara verebilirsiniz. Dosyalar bulunmaya başlandıkça ekranın ortasındaki listede görüntülenmeye başlayacaktır. Eğer aradığınız dosya ismini bulduğunuzu düşünüyorsanız tarama işlemini durdurup ilgili dosyaya ön izleme yapabilirsiniz. Böylece kurtarmak istediğiniz dosyanın doğru olup olmadığını keşfedebilirsiniz.

Son olarak süre tamamlanıp, tarama işlemi bittikten sonra; silinmiş olan bütün dosyaları ana ekranda görebilirsiniz. Kurtarmak istediğiniz dosyayı seçerek, ‘’Kurtar’’ sekmesine tıklayıp, kurtarma işlemini tamamlayabilirsiniz. Tümünü kurtarmak istiyorsanız bulunan dosyaların yan kısmında bulunan kutucukları işaretleyebilirsiniz.

Tüm dosyaların yerine sadece belirli dosya ve klasörler için kurtarma işlemi yapmayı tercih ederseniz dosya isimlerinin yanındaki kutucuğu işaretleyip sonrasında sağ alt kısımda bulunan Kurtar butonuna basmanız yeterlidir. Bu butona bastıktan sonra dosyalar bilgisayardaki eski dizinlerine dönecekler. Dönemeyenler için size hangi klasöre taşımak istediğinizi soracak oradan seçim yapıp istediğiniz klasöre silinen dosyaları geri getirebilirsiniz.

EaseUS Data Recovery Wizard Programını İndirin





PAYLAŞ