Bilgisayar sıcaklığını ölçebileceğiniz en iyi programlar - Haberler - indir.com

Bilgisayar sıcaklığını ölçebileceğiniz en iyi programlar

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-17 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kullanıcılar, bilgisayarın performans sınırını zorlayacak işlemler yaptığı zaman ya da dış etkenlere bağlı olarak her bilgisayar ısınabilir. Önemli olan işlemci sıcaklık ölçme gibi testlerle bilgisayar sıcaklığı kontrol altında tutmaktır. Sizin için kolayca kullanabileceğiniz en iyi PC sıcaklık ölçme programlarını bir araya getirdik. Yazımızdan konu hakkında bilgi alabilirsiniz. PC sıcaklık ölçme programları benzer bir sistem üzerine kuruludur. Bilgisayarınızın genel sıcaklığını ölçerler ya da bilgisayarınızdaki RAM, SSD, anakart gibi farklı bileşenler üzerindeki sıcaklığı ölçerler.

En iyi PC sıcaklık ölçme programları

  • HWMonitor
  • Core Temp
  • SpeedFan
  • Rainmeter
  • HWİNFO
  • AIDA64 Extreme

HWMonitor

HWMonitor programı; bilgisayarınızın sıcaklığını, voltaj akımlarını, fanların çalışma durumunu, sabit sürücünüzü ve GPU sıcaklığını anlık olarak izleme imkanı sunuyor. Bu sayede bilgisayarınızın ısı durumunu her an izleyebilir ve hangi işlem sonrasında bilgisayarda yoğun sıcaklık artışı olduğunu tespit edebilirsiniz. Programın ücretsiz sürümünü kullandığınız zaman karşınıza donanımların genel değerlerini, maksimum ve minimum sıcaklık değerlerini gösteren bir tablo çıkar. Bu tablo ısınma durumuna göre anlık olarak değişir ve her bir bileşenin o an nasıl bir durumda olduğunu kullanıcıya gösterir.

Windows için HWMonitor indir

Core Temp

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Core Temp, bilgisayarların işlemci çekirdek sıcaklıklarını ölçmek üzere geliştirilmiş bir programdır. Program; Intel, AMD, VIA gibi işlemciler başta olmak üzere tüm işlemcilerin çekirdek sıcaklıklarını, işlemciye binen yük miktarını anlık olarak ölçebiliyor ve kullanıcıya bir liste olarak sunuyor. Core Temp programının en dikkat çeken özelliği ise bir mobil uygulamaya sahip olması. Android işletim sistemine sahip cihazlarınıza indirebileceğiniz mobil uygulaması sayesinde, çalışır durumda bıraktığınız uzaktaki bir bilgisayarın işlemci çekirdeğinin yük durumunu ve sıcaklık değerlerini anlık olarak uzaktan takip edebilirsiniz.

Windows için Core Temp indir

SpeedFan

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz SpeedFan, basit ama farklı seçenekler sunan arayüzü ile dikkat çekiyor. Program çalışmaya başladığı zaman bilgisayarın genel sıcaklığını, fan hızını, voltaj akımlarını, sabit disk sıcaklığını gösteren bir tablo sunuyor. Dilerseniz, tablodaki verileri bir grafik olarak görebilir ve böylecek bilgisayar sıcaklık ölçme işlemini grafikler üzerinden takip edebilirsiniz. Program tarafından sunulan diğer avantajlar ise sıcaklık sensörünü ve fan hızını ayarlama imkanı. Bilgisayar bileşenlerinize elinizi bile sürmeden program üzerinden fanın hangi sıcaklıkta hangi hızda çalışacağını düzenleyebilir ve sıcaklık sensörlerinin hassasiyet değerlerini ayarlayabilirsiniz. 

Windows için SpeedFan indir

Rainmeter

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Rainmeter, özelleştirilebilir arayüzü ile ön plana çıkıyor. Programı çalıştırmaya başladığınız zaman karşınıza bilgisayarın genel sıcaklığını, CPU sıcaklığını, RAM sıcaklığını ve bu bileşenlerin kullandığı disk oranını gösteren bir tablo çıkıyor. Verilerin sunulduğu sekmeleri düzenleyerek kendinize özel bir izleme paneli oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz izleme panelini, programın sunduğu farklı temaları kullanarak kolayca özelleştirebilirsiniz. Tüm Windows işletim sistemi sürümlerinde sorunsuz olarak çalışan Rainmeter programı ile PC sıcaklık ölçme testlerinin sonuçlarını izlemek sizin için çok daha keyifli bir hale gelecektir.

Windows için Rainmeter indir

HWİNFO

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz HWİNFO, ücretsiz PC sıcaklık  ölçme programları arasında en detaylı performans sonuçlarını sunan programdır. Detaylı sonuçlar verdiği için programın arayüzü biraz daha karmaşık bir sistemden oluşuyor. Ancak birkaç kullanım sonrası alışacaksınız. Böylece bilgisayarınızın performans ve sıcaklık değerleri ile ilgili tüm detayları görüntüleyebilirsiniz. Programı çalıştırdığınız zaman karşınıza bilgisayarın genel sıcaklığını, GPU sıcaklığını, CPU sıcaklığını, anakart sıcaklığını, farklı sürücülerin sıcaklığını ve bu bileşenlerin performans durumunu gösteren oldukça detaylı veriler çıkacak. Dilerseniz bu verileri grafik olarak da görebilirsiniz. 

Windows için HWİNFO indir

AIDA64 Extreme

250’den fazla sıcaklık sensörü ile uyumlu olarak çalışabilen ve 50’den fazla ekran üzerinden bileşenlerin sıcaklık ve performans değerlerine ulaşabilmenize olanak sağlayan AIDA64 Extreme programı ücretli olarak hizmet sunuyor. Ancak programın 30 günlük deneme süresinden yararlanarak kullanma şansınız var. AIDA64 Extreme programı, daha çok profesyonel kullanıcılara hitap ediyor demek yanlış olmaz. Çünkü ölçüm sonrası sunduğu veriler son derece detaylı. Genel sıcaklık ve bileşenlerin sıcaklık oranlarının yanı sıra bilgisayardaki her bir yazılımın ve donanımın performans değerlerini de gösteriyor. 

Windows için AIDA64 Extreme indir




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ