Apple Türkiye Uluslar Arası Garanti'den Çıkartıldı - Haberler - indir.com

Apple Türkiye Uluslar Arası Garanti'den Çıkartıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-15 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Ülkemizde birçok kişi telefon fiyatlarının cep yakmasından ötürü yurtdışından alınma akıllı telefonlar tercih ediyorlar. Özellikle Apple severler zaman zaman yurt dışı üzerinden iPhone cihazlar alarak kullanabiliyorlar. Yurt dışından alınan bir Apple ürünü uluslar arası garanti kapsamında bir yıl boyunca ücretsiz tamir ve değişim gibi çeşitli avantajları bulunuyordu. Fakat yeni gelen bir değişikliğe göre Türkiye'deki kullanıcılar ülke sınırları içerisinde yurt dışından alınma Apple ürünlerini garantiye veremeyecekler. Yani Apple mağazalarından ve resmi yetkili servislerde alacakları garantiyi artık maalesef ki alamayacaklar.

Apple'ın uluslar arası garanti içerek ülkeler listesinde adımız bulunuyordu. Fakat son gelen haberlere göre Apple bu uluslar arası garanti listesinde Türkiye ismini çıkardı. Henüz bu konu ile alakalı resmi bir açıklama yapılmasa da gündemde 'Dünya çapında ürünlerimiz için sunduğumuz uluslararası garanti artık Türkiye'de geçerli değil. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de resmi açıklama yapılacak fakat şimdilik telefonla bizi arayan müşterilerimize bu açıklamayı yapıyoruz.' Şeklinde yapılmış bir açıklama bilgisi bulunuyor.

Bu uluslar arası garantinin hangi tarihten itibaren geçerli olacağı hakkında ise detaylar henüz belli değil ancak bugün itibariyle uluslar arası garanti ülkemizde olmayacak şeklinde cevaplar verildi. Doların artması ve ülkemizde vergiler ve ücretlendirmelerinde zamlanması sonrasında iPhone almayı düşünen kullanıcılar yurtdışından almayı tercih ediyorlardı. Ülkemizde Apple ürün garantisi 2 yıl iken yurtdışından alınan ürünlerde 1 yıl uluslar arası garanti bulunuyordu. Fakat bu imkanın ülkemizden kaldırılması ile beraber artık yurtdışından iPhone alma gibi durumlarda azalma görüleceğe benziyor.

Uluslar arası garanti kapsamı dışında kalacak olan bu cihazlar ise yine satın alındıkları taktirde herhangi bir şekilde resmi garanti kapsamına giremeyecekler.





PAYLAŞ