Apple Almanya’ya 1 milyar dolarlık yatırım yaptı - Haberler - indir.com

Apple Almanya’ya 1 milyar dolarlık yatırım yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-11 15:01:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından Almanya’ya yönelik yatırımlar devam ediyor. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamada, yeni yatırım hakkında detaylara yer verildi.

40 yıl önce üretim merkezlerinden birisini Almanya’da kuran Apple, bölgeye yeni bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şu anda üretim merkezi ve mağazaları ile birlikte ülkedeki faaliyetlerini sürdüren Apple, yeni yatırımıyla ülkede yeni yonga tasarım merkezi kuracak. Cihazlarında kullanacağı donanımları kendi bünyesinde üreterek bu alanda da fark yaratmayı hedefleyen Apple, yonga tasarımında bugüne kadar önemli bir gelişme kaydetti. Dünya genelinde yongaları ile dikkat çeken şirket, bu alanda çok daha iyisini hedefliyor.

Apple iMac Pro üretimini sonlandırıyorApple iMac Pro üretimini sonlandırıyor

Almanya’da 5G teknolojilerine yoğunlaşacak

Avrupa ülkeleri arasında Almanya’ya ayrı bir önem veren Apple, şu anda 1500’ü aşkın çalışanı ile ülkede yer alıyor. 3 yıllık süreyi öngören yatırımlarda, toplam yatırım tutarının 1 milyar dolar açıklanacağı belirtildi. Almanya’nın Münih kentinde yapılacak yatırım ile şirket geleceğin teknolojisi olarak görülen 5G’ye ağırlık verecek. Apple bünyesinde 5G modem geliştirmeyi hedefleyen şirket, hem cihazlarında hem de diğer şirketlere ihraç noktasında 5G teknolojisini geliştirecek

Sıfırdan kurulacak yeni tesisin 30 bin metrekare kapalı alana sahip olacağı belirtilirken, 2022 itibariyle faaliyetlerine başlayacak. Yenilikçi ve çevreci bir fabrika kurmayı hedefleyen şirket bu konuda enerji ihtiyacını da güneş ile karşılayacak. Almanya’da büyük bir memnuniyet ile karşılanan durum ülke ekonomisi ve istihdamına da katkı sağlayacak.


Apple yeni ürünlerini 23 Mart'ta tanıtabilirApple yeni ürünlerini 23 Mart'ta tanıtabilir

PAYLAŞ