Android ve iPhone Cihazların IP Adresini Öğrenmek - Haberler - indir.com

Android ve iPhone Cihazların IP Adresini Öğrenmek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-01 09:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Her akıllı cihazın kendine özgü iki IP adresi bulunuyor. Günü geldi akıllı cihazınızın IP adresini öğrenmeniz gerekti, bunun için ne yapabilirsiniz? IP adresini MAC ve Windows bilgisayarlarınızdan kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Fakat akıllı cihazınızın IP adresini öğrenmek bilgisayarlarda olduğundan daha farklıdır. Şimdi Android ve iOS akıllı cihazınızda IP adresi nasıl bulunur, öğrenelim.

Android ve iPhone Cihazlarda IP Adresini Bulmak

Bir akıllı cihazın IP adresini öğrenmek,hem evde bulunan ağı sisteminizde hem de internette cihazınızı tanımlamak istediğinizde size yardımcı olur. Her akıllı cihazın takip edilmesini sağlayan sadece iki IP adresi vardır. Genel IP adresi ya da diğer adı ile evrensel IP adresi, ağ bağlantınızda herhangi bir cihazın nasıl göründüğünü ortaya çıkarır. Bu durum ağa özel olduğu için, cep telefonunuzu masaüstünüzü ya da farklı bir cihazı evde kullanırken IP adresiniz aynı olacaktır. Özel IP adresi ise diğer adı ile yerel IP adresi, kendi ağ bağlantınızda yer alan herhangi bir cihazı tanımlar. Özel IP adresinde sadece bir bir cihaz bir ağ üzerinden belirli bir adrese erişim sağlayabilir fakat aynı adres diğer özel ağ sistemlerinde de tercih edilebilir. Bunun yanı sıra aynı zamanda IP adresinizi incelediğinizde genellikle hem IPv4 hem de IPv6 ile karşı karşıya gelirsiniz. IPv4 adresi diğerine göre çok daha kısadır. IPv6 adresinin okuması ise hiç de kolay değildir. 

Telefondan Genel IP Adresi Nasıl Bulunur? 

Yerel IP ya da Global IP adreslerini bulmak sandığınızdan çok daha kolay bir işlem ile gerçekleşir. Bu işlemleri yapmak için Android akıllı cihazınızdaki Chorme'u ya da iPhone akıllı cihazınızdan Safari'yi açın. Ardından, IP Chicken, WhatIsMyIP, What Is My IP Address sitelerine erişim sağlayın. Söz konusu bu siteler mevcut konumuzu ve ISS adını da sunduğunu göreceksiniz. Bunun sebebi ise IP adresinizin bu bilgiler ile beraber sunulmuyor olmasıdır. Herhangi birinin adını ya da tam adresini IP adresi üzerinden öğrenemezsiniz sadece bulunduğu şehri öğrenebilirsiniz. 

Telefondan Özel IP Adresi Nasıl Bulunur?

Yukarıda değerlendirdiğimiz gibi küresel IP adresleri sadece işin sadece bir kısmıdır. Android akıllı cihazınızda IP adresi bulmak için aşağıda yer alan adımları takip ederek ilerleme kat edin. 

- Akıllı cihazınızdan Ayarlar menüsünü açın ve Ağ ve internet - Wi-Fi adımlarını takip edin. Kablosuz ağ bağlantısında henüz aktif değilseniz ağın adına dokunun ve katıldığınızı doğrulayın. 

- Bunun ardından ağ adına dokunun ve Gelişmiş özellikler bölümünü genişletin. Bu kısımda IP adresinizi ve diğer ağ bilgileri ile karşı karşıya geleceksiniz. IPv6 adresleri hakkındaki bilgiler sayfanın alt kısımlarında yer alacaktır. 

IP Adresi iPhone'da Nasıl Bulunur?

- Herhangi bir iPhone cihazda özel IP adresini öğrenmek istediğinizde Ayarlar - Wİ-Fİ adımlarını takip edin. Ev ağına akıllı cihazınız henüz bağlı değilse, ağ ismine dokunun ve hemen bağlantı işlemini gerçekleştirin. 

- Ardından ağın seçeneklerine erişim sağlamak için ağın adına dokunun.

- Bu kısmında IPv4 adresi başlığı adı altında listelenen IP adresi alanları ile karşı karşıya geleceksiniz. 





PAYLAŞ