Android Kaldırılamayan Uygulamaları Kaldırmak (Rootsuz) - Haberler - indir.com

Android Kaldırılamayan Uygulamaları Kaldırmak (Rootsuz)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-15 18:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yeni bir akıllı telefon aldığımızda içerisinde bizim yüklemediğimiz birçok uygulama görmek mümkün oluyor. Buda üretici firmanın ya reklamını yaptığı yada yararlı bulduğu uygulamaları sistem uygulaması olarak gönderdiğinden kaynaklanıyor. Ancak eskiden bu durum daha fazla iken şimdi üreticilerin bu uygulamaları azalttığını ve ön yüklü uygulamaların az miktarda olduğunu belirtebiliriz. Bizde bu içeriğimizde sizlere Android'li cihazlarda root'suz bir şekilde telefon ile birlikte gelen kaldırılamayan uygulamaları kaldırmak için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz.

Üretici firma ile birlikte gelen bu uygulamalar yer kapladıkları gibi birçok kullanıcı gereksiz uygulamaları menüsünde tutmak istemiyorlar. Bu noktada root erişimi ile bu uygulamaları kaldırmak mümkün olduğu gibi bugün sizlere kaldırılamayan uygulamaları root'suz bir şekilde kaldırma yöntemini anlatacağız.

Android Kaldırılamayan Uygulamaları Kaldırmak

İlk olarak Android cihazınız üzerinden Ayarlar menüsüne girin. Ön yüklü uygulamalarda devre dışı bırakma ve durdurma seçeneklerinin bulunduğunuda hatırlatalım.

  • Ayarlar menüsüne girdikten sonra Uygulamalar menüsüne girin.
  • Gelen ekrandan uygulama yöneticisine ulaşın.
  • Gelen uygulama listesinden kalkmayan sistem ile beraber gelen bir uygulamaya dokunun. Burada Devre dışı bırak ve Durdurmaya zorla seçeneklerini göreceksiniz. Ancak kaldır seçeneği bulunmuyor. Bu noktada ilk olarak durdurmaya zorla sonrada devre dışı bırak deyiniz.
  • Bu ayarları tekrarlayarak sabit gelen bu uygulamaları teker teker devre dışı bırakmanız mümkün olmaktadır. Ancak bu uygulamaları root'suz bir şekilde kaldırmak için cihazınızı USB kablo aracılığı ile Windows bir bilgisayara bağlayın.
  • Sonrasında ise telefonunuz üzerinden Ayarlar > Telefon Hakkında > Sürüm numarası yolunu izleyiniz ve sürüm numarası seçeneğine üst üste 7 defa dokunarak Geliştirici Seçeneklerini aktif edin.
  • Gelen menüler arasında bulunan USB Hata Ayıklama seçeneğini aktif edin.
  • Bu noktada Windows bilgisayarımıza sabit kaldırılamayan uygulamaları kaldırmamıza yardımcı olacak olan Debloater isimli programı indirip kurun. Sonrasında ise USB ile bağladığınız telefonun yazılım tarafından tanınmasını bekleyin. Program telefonunuzu algılayınca uyarı mesajı ile sizi uyaracaktır.
  • Program arayüzünde yer alan Read Phone Packages butonuna basın ve telefonunuzda bulunan sistem uygulamaların aramasını gerçekleştirin.
  • Gelen ekranda devre dışı bırakılmış tüm uygulamaların listesini göreceksiniz.
  • Kaldırmak istediğiniz uygulamanın yanındaki kutuyu işaretleyerek sol üstte yer alan Apply butonuna dokunun.

Android telefonlarda kaldırılamayan uygulamaları root'suz bir şekilde kaldırma işlemleri bunlardan ibaret. Sizde root gereksinimi duymadan dilediğiniz gibi sistem uygulamalarını kaldırabilirsiniz.





PAYLAŞ