Android Geliştirici Günleri ODTÜ'de - Haberler - indir.com

Android Geliştirici Günleri ODTÜ'de

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Hasan YAŞAR
Kategori : Sosyal Medya

Hem Türkiye'ye hem dünyaya bilişim teknolojileri alanında katkı sağlamanın hedeflendiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Android Geliştirici Günleri (Android Developer Days), 16-17 Mayıs 2014'de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye'de gönüllü olarak faaliyet gösteren Google Developer Group (GDG) Konya, GDG Eskişehir, GDG İstanbul, GDG Ankara, ODTÜ IEEE ile yurt dışında faaliyet gösteren bazı GDG'lerin organizatörlüğüyle, Droidcon ve ODTÜ Teknokent iş ortaklığıyla düzenlenecek olan etkinlik ücretsiz olup iki gün boyunca eş zamanlı olarak oturumlar gerçekleştirilerek, konferanslar düzenlenecektir. Düzenlenecek olan konferanslarda dünyanın farklı şehirlerinden ve Türkiye'den yazılım uzmanlarının yanı sıra bazı katılımcı ve konuşmacılar da yer alacak.

Toplumsal kalkınma ve Toplumsal gelişim adına yapılacak konferanslara ilgi duyan herkesin katılabileceği gibi etkinlik kapsamında Android teknolojileri alanında seminerler ile bazı yarışmalarda yapılacak. Ayrıca yurtdışında Android Developer Days olarak bilinen konferans, konu ile ilgili bölgede düzenlenen en büyük uluslararası konferanslardan olmakla beraber organizasyonu tanıtım sponsoru indir.com'un yanı sıra web siteleri, topluluklar, dernekler ve kuruluşlar da desteklemektedir.

2 yıldır üst üste gerçekleşen Android Geliştirici Günleri'nin geçen yıla ait bazı bilgileri ise şöyle;

- Yurt içinden 45 ve yurt dışından 20 konuşmacı katılarak yeni ve mevcut mobil teknolojiler üzerindeki gelişmeler ile tecrübelerini katılımcılar ile paylaştılar. 

- Turkcell sponsorluğunda Ödüllü mobil uygulama geliştirme (hackathon) yarışması düzenlendi.

- Innovathon ile fikir sahipleri, fikirlerine destek bulabilmek için Dubai'den Turn8'in düzenlediği Innovathon etkinliğine katıldılar.

- Son olarak etkinliğe katılan katılımcılara hediye olarak kitap, tshirt, defter ve çanta dağıtıldı.

"Kendini Geliştir, Dünyayı Değiştir." sloganı ile yapılacak olan etkinliğe; öğrenmek, eğlenmek ve teknoloji duayenleri ile tanışmak isteyen herkes davetlidir.

Android Geliştirici Günleri'ne konuşmacı olarak katılmak için buraya, sponsor olmak ya da önerilenizi e-posta yolu ile yazmak için buraya, dinleyici olarak katılmak içinse buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca etkinliğe ait Facebook, Twitter ve Google+ sayfalarına da bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ