Android Depolama Alanı Yönetimi ve Yedekleme İşlemleri - Haberler - indir.com

Android Depolama Alanı Yönetimi ve Yedekleme İşlemleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-25 12:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonlarımızdaki depolama alanları standart olarak 16 ' 32 ve 64 GB olarak artmaya devam etmekte. Ancak birçok kullanıcı gerek fiyatlarından dolayı gerekse çok boş yer kalacağından dolayı 16 yada 32 GB dahili depolamalı versiyonları tercih etmekteler. Ancak 16 GB kapasiteli akıllı telefonlarda yüklü gelen varsayılan uygulamalardan dolayı 10 GB gibi boş bir alan kalıyor. Durum böyle olunca kullanıcı sonradan yükleyeceği uygulama ve fotoğraflar ile bu kapasitede nasıl idare edecek. Bu içeriğimizde ise Android cihazlarda depolama yönetimi ve yedekleme hakkında bazı bilgiler vereceğiz.

Android Depolama Alanı Yönetimi ve Yedekleme İşlemleri

Kullanıcılar dolan telefonlarında yer açmak için ya gereksiz fotoğraflarını siliyorlar yada kullandıkları bazı uygulamalardan fedakarlık yapmaları gerekiyor. Android cihazınızdan Ayarlar menüsünde Depolama adı altında hangi birimleriniz ne kadar yer kaplamış detaylı bir şekilde görmeniz mümkün olabiliyor.

32 GB bir dahili depolamalı cihazdan örnek verecek olursak, Android'in kendi dosyaları ve sistemi için 5 GB gibi bir yer gerekiyor ve geriye 27 GB civarı bir boş alan kalıyor. Ortalama olarak 8 GB uygulama verileriniz ve 3 GB'da fotoğraflarınız yer kaplıyor ve geriye yaklaşık 10 küsür GB yer kalıyor. Ancak 32 GB'da dahi durumlar böyle iken 16 GB bir telefonunuz bu rakamlara gelemeyecekti bile.

Uygulama listenizden boyuta göre sıraladığınızda Google Play Music üzerinden indirilen birçok müzik göreceksiniz. Devamında ise Facebook'un hafızaya attığı birçok kapasite bulunuyor. Ancak bu gibi gerekli uygulamaları silmek istemeseniz bile en azından uygulama üzerine basarak veri dosyalarını silerek yer açmanız mümkün olabilir. Ancak Facebook uygulamasının verilerini silmeniz bir süre sonra tekrar o verilerin birikmesine sebebiyet verecektir unutmayınız.

Uygulamalar noktasında böyle bir tasarruf yolu izleyebilirsiniz. Fotoğraflarınızı ise telefonunuzda tutmak istediğinizde kendi hafızası yerine Bulut depolama sistemi olan Google Photos'un kendi uygulamasını kullanmanızda fayda olacaktır. Yedekleme alanında Google Photos ibaresi ile tüm fotoğraflarınızı bu alana yedekleyebilir ve bu sayede cihazınızda yer açmış olacaksınız. Yedekleme işlemi sırasında Wifii olan bir ortamda olmanız yeterli olacaktır.

Android Depolama yönetimi ve yedekleme hakkında verebileceğimiz öneriler bunlardan ibarettir. Kullanmadığınız yada gereksiz bulduğunuz uygulamayı tamamen silebilir yada silinmez ise veri dosyalarını silerek hafızanızda belli miktarlarda yer açabilirsiniz. Ayrıca hafıza kartı destekli bir akıllı telefon kullanıyor iseniz ek bir kapasite ile bu sorunlarıda ortadan kaldırmanız mümkün olacaktır.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ