Android Cihazınızı Nasıl Koruyorsunuz? - Haberler - indir.com

Android Cihazınızı Nasıl Koruyorsunuz?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

ESET, Dünya Mobil Kongresi'nde (MWC) akıllı telefon kullanıcılarına yönelik ilginç sonuçlar elde edilen 'Android Cihazınızı Nasıl Koruyorsunuz?' başlıklı bir anket yürüttü. Ankete göre kullanıcıların yüzde 31'i telefonlarına yönelik güvenlik ihlaline maruz kalmış.  Yaklaşık üçte biri akıllı telefonlarını kilitlemiyor ve yüzde 32,4'ü ise her hangi bir güvenlik yazılımı kullanmıyor.

Mobil Dünya Kongresi'nde yeni ve çarpıcı ürünler sergilenirken, güvenlik konusu da gündemdeydi. Geniş bir stand ile kongrede mobil güvenlik ürünleri hakkında bilgi veren ESET, bu dönemde 500 akıllı telefon kullanıcısı ile bir anket çalışması yaptı.

Bulgulara göre, ankete katılanların yüzde 9.7'si telefonlarını bir kez kaybetmiş ya da çaldırmış. Akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 31'i güvenlik ihlaline uğradığını aktarırken, kullanıcıların yüzde 32,4'ü her hangi bir güvenlik yazılımı kullanmadığını belirtti. 

2014'de rekor kıran tehditler ortaya çıktı

Dünya Mobil Kongresi'ne konuşmacı olarak katılan ESET Güvenlik uzmanı Raphael Labaca Castro, Android kullanıcıları için güvenlik çözümünün çok önemli olduğunu belirtti. Castro, ''Bu platformla ilgili geçtiğimiz yıl rekor kıran tehditler ile karşılaştık. Buna bizim araştıma laboratuarlarımız tarafından keşfedilen ilk dosya şifreleme fidye yazılımı da dahildir'' dedi. 

Yedekleme önemli

Castro'ya göre, her hangi bir zarara karşı iyi bir korunma yolu da akıllı telefonlarınızda depolanan verilerin düzenli yedeğini almaktır. ESET'in anketine bağlı olarak katılımcıların yüzde 19,7'si hiçbir şekilde yedek almamakta, yüzde 35,7'si ise bazen yedek almaktadır. 

Kilitleme etkili bir yöntem

Fiziksel bir ihlale karşı en iyi koruma aracı cihazı kilitlemektir. Kilitleme sağlayan Anti-Theft özellikli güvenlik yazılımları ayrıca cihazın konumunu belirlemede de kullanılır. Fakat katılımcıların yüzde 29.3'ü telefonlarını kilitlemiyor ya da istenmeyen erişimlere karşı kilitli ekran da kullanmıyor. Yüzde 55,3'ü PIN kodunu da kullanmıyor. 

İki faktörlü koruma

Raphael Labaca Castro'ya göre kurumsal ağınızı korumanın yanında kişisel e-postalarınız için de en iyi koruma yolu iki faktörlü kimlik doğrulama uygulamasıdır. Castro, sözlerini şöyle tamamladı: ''Rapor sonuçlarında karşımıza çıkan güzel bir sonuç, katılımcıların yüzde 64,9'u çevrimiçi servislerde mesaj ile kimlik doğrulama sistemini kullanıyorlar. Bu özellikle bankacılık gibi servislerinden yararlanırken oldukça önemlidir.''





PAYLAŞ