Alternartif 7 Farklı Sohbet Uygulaması - Haberler - indir.com

Alternartif 7 Farklı Sohbet Uygulaması

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-03 18:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

WhastApp uygulamasına alternatif olarak belirlenen seçenekler, özellikle dünyada ve ülkemizde oldukça konuşulan teknolojik konulardan biridir. Bunun en büyük sebeplerinden biri, WhatsApp uygulamasında yaşanan güvenlik sorunlarıdır. WhatsApp uygulamasının Facebook çatısı altında olması nedeniyle veri güvenliğinin sorgulanması ve bununla beraber aynı zamanda 2018 yılından bu güne kadar uygulamanın hikaye kısmına reklam almaya başlamasıdır. Dünyanın en çok tercih edilen sohbet uygulaması WhatsApp son yıllar içerisinde yaptığı bu hareketler sebebiyle birçok WhatsApp kullanıcı, uygulamayı kullanmaya devam etse dahi, WhatsApp uygulamasına alternatif uygulamalar aramaya yönelik hareket ediyor. 

Teknolojinin gelişmesi ile beraber neredeyse her hafta yeni bir uygulama ile karşılaşır olduk. Bu sebeple teknoloji sektöründe ciddi bir rekabet söz konusu oldu. Bu rekabet arasında WhatsApp ne kadar çok güçlü bir şirket olsa da zirveyi her an rakiplerine kaptırabilir. Bunun yanı sıra aynı zamanda yazılım şirketlerinin mobil uygulamalara ve mesajlaşma uygulamalarına her geçen gün daha da önem vermeye başladılar. Bu durum WhatsApp'ın duruşunu zorlayacak gibi gözüküyor. WhatsApp platformuna alternatif olan sohbet uygulamaları aşağıda yer alıyor.

- Telegram

Telegram, WhatsApp'ın en büyük rakibi olarak görülüyor. WhatsApp'ın tahtını ele geçirecek gibi gözüken Telegram uygulaması, her geçen gün daha da büyük kitleleri etkisi altına almayı başarıyor. Çünkü, Facebook şirketinin milyonlarca kullanıcının kişisel verilerini sattığı haberi gündeme geldiğinde Facebook ve Facebook çatısı altında çalışan diğer uygulamalara olan güven oldukça azaldı. Bu sebeple de kullanıcılar, WhatsApp uygulamasına alternatif olarak farklı uygulamalar aramaya yönelik hareket ettiler. Bu aramaların sonucunda birçok kişi Telegram uygulamasını keşfettiler. Şöyle ki Telegram uygulamasının WhatsApp uygulamasından farklı olarak kullanıcıların mesajları şifreli bir şekilde göndermesi, süreli mesaj özelliğine sahip olması, Linux, MAC OSX gibi işletim sistemine sahip olan cihazlarda da çalışıyor olması kullanıcıların hoşuna giden bir durumdur. 

- Signal

Açık kaynak kodlu mesajlaşma uygulaması olarak hizmet veren Signal, son zamanlarda WhatsApp ile beraber tercih edilen uygulamalar arasında yerini alan en önemli uygulamadır. Signal uygulaması üzerinden uçtan uça şifreleme yöntemi ile mesajlaşabilirsiniz. Signal uygulamasının diğerlerine göre en önemli özelliği mobil cihazların dışında masaüstünde de sorunsuz bir şekilde çalışıyor olmasıdır. Bunun yanı sıra aynı zamanda Windows işletim sisteminin dışında MAC ve Linux sistemlerinde de çalışmaktadır. 

- Messenger

Facebook şirketine ait olan Messenger uygulaması sektöre girdiği günden bugüne ciddi bir sadık kullanıcı kitlesine sahip olmayı başardı. Mobil cihazlarda Facebook kullanmayı tercih eden kullanıcılar genellikle Messenger uygulamasını da kullanıyor.  Messenger uygulamasının en çok dikkat çeken özelliklerinden biri oldukça fazla emojiye sahip olmasıdır. Bu özelliğin yanı sıra aynı zamanda bir diğer sevilen özellik ise, görüntülü konuşma esnasında çeşitli filtreler ve maskeler kullanılıyor olmasıdır. 

- Viber

WhatsApp uygulamasına alternatif olarak gösterilen bir diğer mesajlaşma uygulaması ise Viber. Bu uygulamanın da yine en önemli özelliği uçtan uça şifreleme imkanı sunuyor olmasının yanı sıra aynı zamanda transit şifreleme adı altında farklı bir şifreleme yöntemini de kullanıyor olmasıdır. Bu sayede Viber uygulamasının mesaj güvenliği 2 katına çıkarılmış oluyor. Viber'de en sevilen özelliklerden biri ise mesajları belli bir süre sonra uygulamanın siliyor olmasıdır. Bu sayede sohbeti silmeyi unutma gibi bir durum yaşanmıyor. 

 

 

 





PAYLAŞ