4K HDR Destekli Apple TV'ler Geliyor - Haberler - indir.com

4K HDR Destekli Apple TV'ler Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-01 14:40:47
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple her alanda adından söz ettirmeye devam ediyor. Akıllı telefon pazarında piyasayı sırtlamaya devam ederken, şimdi ise TV dünyasına yönelik yeni girişimlerini sunmaya devam ediyor. Hayatımıza 4K teknolojisinin girmesiyle beraber şimdi Apple cephesinden yeni teknoloji TV'ler ile uyumlu 4K HDR içerikli Apple TV ürünleri görebiliriz. Son olarak gelen bilgilere göre iTunes üzerinden 4K ve HDR desteğe sahip filmlerin dağıtımına yakın zamanda başlanması bekleniyor. Bu yeni girişim ile beraber yeni bir Apple TV modelinin de piyasaya girmesi beklentiler arasında bulunuyor. Şuan için iTunes üzerinde indirilebilip izlenebilen 720p ve 1080p HD formatlı içerikler bulunuyor.

MacRumors kaynaklı habere göre satın alma geçmişine bakıldığında '4K HDR' gibi bir etiketin varlığı tespit edilmiş durumda. Benzer bir tarafta ABD üzerinden bir okuyucuda aynı filme dair bir satın alma işleminde HD seçeneğinin olduğunu görmüş durumda. Bununla beraber Fantastic Beats and Where to Fing Them ve Macromus adlı başlıklarda 4K HDR etiketlerinin yeri saptanmış durumda. Beklentilere göre ise Apple böyle bir 4K HDR içeriğe sahip destekler sunmak istemeseydi bu gibi ibarelere yer vermezdi.  Bu etiketlerin ortaya çıkmasıyla beraber film stüdyolarının üst seviye kaliteye sahip versiyonlarının iTunes Store'a yakın zamanda eklenmesi bekleniyor.

 Ancak bu içeriği destekleyen bir ürüne dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.  Bununla beraber ise Apple'ın yeni nesil bir Apple TV üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiği düşünülüyor. Bu noktada Google Play ve Netflix gibi platformlar 4K desteğini sunarken Apple'ın ise yakın zamanda güncel bir Apple TV donanımını sunması bekleniyor.





PAYLAŞ