2014 Yılının En İyi 5 Mobil Oyunu başlıklı haberimizde de belirttiğimiz üzere 2014 yılı mobil oyunlar açısından verimli olduğu kadar oyuncular için de bir hayli keyifli bir yıl oldu. Yerli oyun stüdyoları da hünerlerini göstererek, oyunculara en kaliteli oyunları sundular.

Peki 2014 yılının en iyi yerli mobil oyunları neler? Bu sorunun cevabını sizler için araştırdık ve 2014 yılında en popüler olan yerli mobil oyunları sizler için bir araya getirdik.

Don’t Drop That! (iOS)

Gripati tarafından geliştirilen ‘impossible games‘ türündeki Don’t Drop That!’de bir çubuğun kontrolünü ele alarak onu dengede tutmaya çalışacağınız bir arcade beceri oyunudur.

Don't Drop That

Oyunda yukarıdan düşen şekilleri belli bir süre çubuk üzerinde dengede tutarak patlatmalarını sağlayacak ve çubuğun altında bulunan düşmanlara yakalanmadan hayatta kalmaya çalışacaksınız.

Jup Jup (Android – iOS)

Gripati ekibinden Emre Pehlevan ve Erman Erol tarafından geliştirilen Jup Jup, renk eşleştirme türünde oldukça eğlenceli bir arcade bulmaca ve beceri oyunu. Henüz yeni yayınlanmasına rağmen yapım şu an oldukça geniş bir oyuncu kitlesine sahip.

Jup Jup

Oyundaki temel amaç; renkli blokların oyun ekranını doldurmasını engellemek. Bunu yapmak için aynı renkteki blokları dörderli olacak şekilde biraraya getirmeniz ve yok etmeniz gerekiyor. Oyunla ilgili yaptığımız habere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Pets & Planes (Android – iOS)

Çocuklara yönelik olarak Yeti Games Studios tarafından geliştirilmiş olan Pets & Planes, bir köpeği kontrol ederek, uçak yarışlarına katılabileceğiniz eğlenceli bir yarış oyunudur.

Pets Planes

Tüm karakterlerin pilot olduğu oyunda, bölümlerdeki engelleri ve rakiplerinizi geride bırakarak, daha fazla altın kazanmak için mücadele etmelisiniz. Ayrıca kazandığınız altınlarla karakterinizi değiştirebilir ve yeni uçaklar satın alabilirsiniz. Oyunla ilgili haberimize buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Flick Shoot 2 (Android – iOS – Windows Phone)

MobileCraft tarafından geliştirilen FlickShoot adlı şut çekme oyununun ikinci versiyonu Flick Shoot 2‘de yeni tek kişilik oyun modları, sonsuz görev modu ve sürpriz hediyelerle dolu mini oyunlar yer alıyor.

Flick Shoot 2

Rekabet dolu çevrimiçi oyun modlarına da sahip olan oyunu saatlerce hiç sıkılmadan oynayabileceğiniz gibi meydan okuma, sonuna kadar, tek top, zamana karşı ve antrenman gibi tek kişilik modlardan dilediğinizi seçerek eşsiz bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Oyunla ilgili yaptığımız haberi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

JoinZ (Android – iOS)

147 ülkede ‘Best New Games‘ kategorisine girmeyi başarmış olan diğer yerli oyunun adı ise minimalist yapıya sahip olan bulmaca oyunu JoinZ. 2048 mantığına dayalı bir oynanışa sahip olan yapımda amacınız; şekilleri birleştirerek, yok etmek.

JoinZ

Bunu yaparkende oyunda belirlenmiş mantık kuralları çerçevesinde sürükleme yaparak şekilleri yok edip, ilerlemeye çalışacaksınız. Oyunda ayrıca farklı güç seçenekleri ve zorluklarda karşımıza çıkıyor. Oyunla ilgili haberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dokuz (Android – iOS)

Pixofun tarafından sayı tabanlı bulmaca oyunu olarak geliştirilen Dokuz, oyun tahtası üzerinde bulunan rakamlardan en az üçünü yanyana getirerek patlatmaya ve en uzun eşleşmeyi yaparak dokuz sayısına ulaşmaya çalışacağınız ücretsiz bir mobil oyundur.

Dokuz

Facebook entegrasyonu da yer alan oyunda arkadaşlarınızdan güçlendirici isteyebilir veya bunları oyun içi satın alma yoluyla alabilirsiniz. Oyunla ilgili daha önce yaptığımız habere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Reclaim (iOS)

noPact adlı oyun stüdyosu tarafından geliştirilen Reclaim için bilim kurgu aksiyon oyunu da diyebiliriz. 3 boyutlu grafikleri ve rock türündeki oyun içi müzikleriyle heyecan dolu bir oynanış sunan oyunda amacımız; hızlı ve durdurulamaz özelliklere sahip uzay gemisini kontrol ederek, Aurus adındaki gezegeni ele geçirmeye çalışan robotları robotları yok etmeye çalışmak.

Reclaim

Ayrıca gezegende yaşayan insanların hayatta kalması için gerekli olan kaynakları da toplamanız gereken oyunda robotları öldürdükçe puan kazanabilir ve uzay geminizi bu puanlarla geliştirebilirsiniz. Reclaim adlı oyun için yayınladığımız haberi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Online Kafa Topu (Android)

İzmo Bilişim tarafından hazırlanan Online Kafa Topu, şut çekme üzerine kurulu oldukça eğlenceli bir futbol oyunudur. Farklı karakterlerden dilediğinizi seçebileceğiniz oyunda online olan oyuncularla karşılıklı maçlar yapabiliyorsunuz.

Online Kafa Topu

Her karşılaşmanın 90 saniye sürdüğü yapımda her biri 10 gün süren turnuvalara katılabilir, birbirinden zorlu rakipleri yenerek 3 puanı kazanabilirsiniz. Sezon sonunda en çok galibiyet kazanan olarak adınızı şampiyonlar listesine yazdırabilirsiniz.

Egg Fight (Android – iOS)

Gripati tarafından geliştirilmiş olan Egg Fight, standart bir yumurta ile başlangıç yapacağınız ve size verilen görevleri yerine getirerek, yeni görevleri açtırmaya çalışacağınız bir yumurta dövüşü oyunudur.

Egg Fight

Dokunmatik ekran üzerinde parmak hareketleriyle kontrolü sağladığımız oyunda, yumurtanızı farklı yönlere doğru zıplatarak rakip yumurtaya karşı saldırı hamlelerinde bulunabiliyorsunuz. Oyunda ayrıca başarılı olduğumuz her görev sonrası seviye atlayabilecek, yeni ve daha güçlü yumurtaların kilidini açabileceğiz. Egg Fight hakkındaki haberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

L.O.R. (Android – iOS)

Fugo’nun geliştirdiği eşleştirme türünde puzzle oyunu L.O.R. her biri farklı renklerde ve çizgi film tadında eğlenceli LOR’ların yer aldığı bir mobil oyun. Oyundaki amacımız ise; küçük karelerle bölünmüş oyun ekranında, aynı renkten 3 tane LOR’u yanyana getirmeye çalışmak.

L.O.R.

Eşsiz oyun formatına sahip olan yapımda her gün yüzlerce oyuncuyla yarışabilir, kafa karıştıran detaylar arasında yıldırıcı seviye sistemi olmadan yarışarak şampiyonlar sayfasına adınızı yazdırabilirsiniz. L.O.R. oyunuyla ilgili yaptığımız habere buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Manuganu 2 (Android – iOS)

İlk versiyonu 2014 Mart ayında yayınlanan Manuganu, milyonlarca oyuncu tarafından çok sevilmişti. Bağımsız oyun geliştiricisi Alper Sarıkaya‘nın elinden çıkan oyunun daha sonra ikinci sürümü Manuganu 2 çıktı ve en iyi yerli oyunlar arasındaki yerini aldı.

Manuganu 2

Sonsuz koşu türündeki oyunda Manuganu adlı bir karaktere yardım ederek, en iyi arkadaşlarını kurtarmaya çalışacağız. Birbirinden farklı tasarıma sahip 40 oynanabilir bölümün bulunduğu yapımda 4 Epik bölüm sonu canavarı da unutulmamış.

Kelimetre (Android – iOS)

Erkan Demir, Mahir Yıldırım ve Ali Taşçı’nın ürünü olarak yayınlanan Kelimetre, çok oyunculu online kelime bulma oyunu olarak 2014’e damgasını vuran yerli bir kelime bulmaca oyunu.

Kelimetre

Tek başınıza oynayabileceğiniz yapımda ayrıca rastgele oyuncularla yarışabilirsiniz. Oyundaki en temel amaç ise 2 dakika içerisinde en yüksek puanı almak. Oyunda başarılı olmak için 3 oyundan 2 tanesini kazanmanız şart. Oyundan bahsettiğimiz habere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ottomania (Android – iOS)

Arctic Camel Games girişimi tarafından 6 aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıkarılmış olan Ottomania, Osmanlı ordularına komuta ederek kıtaları yeniden fethetmek için mücadele edeceğiniz oldukça eğlenceli bir kule savunma oyunudur.

Ottomania

Oyunda Osman Bey, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman önderliğindeki birbirinden çılgın Osmanlı askerlerine komuta ederek, Anadolu topraklarını korumak ve genişletmek temel amaçların başında geliyor. Oyunla ilgili daha detaylı bilgi almak için Yerli Kule Savunma Oyunu: Ottomania haberimizi inceleyebilirsiniz.

TripTrap (Android – iOS)

Yerli mobil oyun geliştiricisi Duello Games tarafından yayınlanan TripTrap, aç bir fareyi kontrol etmeye çalışacağınız eğlenceli bir bulmaca oyunudur. Kontrol ettiğiniz fare karakterini engellere takılmadan peynir dilimine ulaştırmak için çaba göstereceksiniz.

TripTrap

Kendine has ve eğlenceli oyun mekaniğinin yer aldığı yapımda 4 oda, 80 bölüm, sınırsız zıplama yapabileceğiniz klasik oyun modu, sınırlı sayıda zıplama yapabileceğiniz bulmaca oyun modu ve canlı oyun grafikleriyle eğlenceli bir oyun deneyimi sizleri bekliyor. Oyunu duyurduğumuz haberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mushboom (Android – iOS)

Eğlenceli hikayesi ie sonsuz koşu türünün bir araya getirildiği Mushboom, yerli oyun geliştiricisi Gulyabani Games tarafından geliştirilmiş bir mobil oyundur. İş yaşamından sıkılan Fukko adlı karakterin ofisten kaçmasından sonra başlayan bu macerada, bu karakteri kontrol ederek engelleri aşmaya ve mantarları toplayarak güç toplamaya çalışacaksınız.

Mushboom

100’ün üzerinde görevi eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gereken oyunda ayrıca sizi engellemeye çalışan pek çok düşman unsuru da yer alıyor. Mushboom’u tanıttığımız haberi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dolmuş Driver (Android – iPhone – iPad)

Gripati tarafından geliştirilmiş olan Dolmuş Driver, her ne kadar 2013 yılında oyunculara sunulmuş olsa da kazandığı popülerliği 2014 yılında sürdürerek, en iyi yerli oyunlar arasında yer almayı başardı.

Dolmuş Driver

Oyunda temel amacınız; İstanbul trafiğinde dolmuş şoförlüğü yaparak para kazanmaya çalışmak. Şoför olarak görev yaptığımız oyunda yolcuları bekledikleri duraklardan alarak gidecekleri yerlere götürüyor ve bu sayede de para kazanarak, sarı renkli dolmuşumuzu geliştirebiliyoruz. Dolmuş Driver haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir