2014 Yılının En İyi 5 Mobil Oyunu - Haberler - indir.com

2014 Yılının En İyi 5 Mobil Oyunu

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

2014 yılı teknoloji sektöründe olduğu gibi oyun piyasası içinde oldukça verimli bir yıl oldu diyebiliriz. Mobil geliştiricilerin kendi aralarındaki rekabet ise özellikle akıllı telefon sahiplerinin daha kaliteli oyunları oynayabilmelerini sağladı.

Konsol ve PC oyunlarının yanında kullanıcıların daha çok mobil oyunlara yöneldiğinin farkına varan geliştiriciler, bu bağlamda daha kaliteli oyunlar üretmeye başladıkları gibi aynı zamanda oyunların mobil versiyonlarını da kullanıcılara sunmaya başladılar.

Sonuç olarak 2014 yılında birbirinden kaliteli mobil oyunlar uygulama mağazalarındaki yerlerini aldı. indir.com olarak 2014 yılının en iyi 5 mobil oyununu sizler için araştırdık. Hem Android hem de iOS cihazlar üzerinde oynanabilen mobil oyunlar şöyle;

1- Monument Valley (Android - iOS)

Ustwo Studios tarafından hazırlanan Monument Valley, hiç şüphesiz 2014 yılına damga vuran oyunların ilk sırasında yer alıyor. Kendi içerisinde değişebilen ve aynı zamanda optik illüzyonlar sunabilen yapımda birbirinden farklı bulmacaları çözmek ise hiç kolay olmuyor.

Monument Valley

Oyundaki amaç; kargaların verdiği ipuçlarını kullanarak, beyaz şapkalı prensesle birlikte bitiş noktasına varmak. Oyunculara herşeye farklı açıdan bakmaları gerektiğini öğreten zeka oyunu Monument Valley ile ilgili yaptığımız haberlere Monument Valley Android ve Monument Valley iOS bağlantılarını tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2- Hitman Go (Android - iOS)

Square Enix tarafından geliştirilen ajanlık oyunu Hitman'in mobil sürümü Hitman Go, sıra tabanlı strateji oyunu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Onlarca bölümün yer aldığı oyunda amaç; temel görevleri yerine getirmenin yanında doğru stratejiler üreterek ilerlemek ve ajanlık becerilerinizi kullanarak düşmanlardan gizlenmek.

Hitman GO

Ajan 47 adlı bir karakteri kontrol edeceğiniz oyun Unity grafik motoruyla geliştirilmiş, hafif ton müzikleriyle oyuncusunu sıkmayan bir yapıda tasarlanmış, Türkçe dil desteği ve tek bir dokunuşla rahatlıkla kontrol edilebilir oyun kontrollerine sahip. Hitman Go Android ve Hitman Go iOS bağlantılarına tıklayarak, oyunla ilgili yaptığımız haberleri okuyabilirsiniz.

3- Leo's Fortune (Android - iOS)

Apple tasarım ödüllü bulmaca oyunu Leo's Fortune, 64 bit görselliğiyle dikkat çeken ve 2014'e damgasını vuran etkileyici bir oyun. Kendine has bir hikayeye sahip olan oyunda tüy yumağından oluşan Leopold adlı sevimli bir karakteri kontrol ediyoruz.

Leo's Fortune

Oyundaki amacımız ise; gizemli ve kurnaz hırsızlar tarafından çalınan altınların peşine düşmek ve ilerlerken karşımıza çıkan bulmacaları çözmeye çalışmak. Kontrollerin oldukça basit olduğu Leo's Fortune adlı oyunla ilgili yaptığımız habere buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

4- The Banner Saga (Android - iOS)

Etkili animasyonları ve canlı grafikleriyle 2014'te tüm dikkatleri üzerine çeken The Banner Saga, İskandinav mitolojisinden esinlenilerek oyun geliştiricisi Stoic Studio tarafından hazırlanmış bir strateji oyunu.

The Banner Saga

Hikayeye dayalı strateji oyunlarına başarılı bir örnek niteliği taşıyan yapımda temel amacınız; kendi hikayenizi oluşturup, belirleyeceğiniz stratejileri doğru şekilde kullanarak yolculuk yapmak ve bu yolculuklarınız esnasında karşılaşacağınız düşmanlarla çarpışarak hem kendinizin hem de yönettiğiniz ırkın hayatta kalması için çaba göstermelisiniz. Oyunla ilgili yaptığımız habere ulaşmak için The Banner Saga Yayınlandı linkine tıklayabilirsiniz.

5HearthStone: Heroes Of Warcraft (Android - iOS)

Bu yılın tartışmasız en iyi kart oyunları arasında yer alan Hearthstone Heroes of Warcraft'ta yüzlere dijital kartı toplayarak, rakiplerinize karşı üstünlük kurmaya çalışacaksınız.

Heartstone

Tamamen ücretsiz olarak oynanabilen yapımda Mage, Priest, Druid, Hunter, Shaman ve Warrior gibi kontrol edilebilir 9 farklı karakter bulunuyor. Oyundaki temel amacınız ise kendi dijital kart destelerinizi oluşturarak, diğer oyuncularla mücadele etmek. Oyunla ilgili yaptığımız haberlere ulaşmak için Hearthstone Android ve Hearthstone iOS bağlantılarına tıklayabilirsiniz.





PAYLAŞ