Samsung Pay, Avrupa Pazarına Girmeye Hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Samsung Pay, Avrupa Pazarına Girmeye Hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-01 12:00:17
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple'ın mobil ödeme sistemi Apple Pay'e rakip olarak geliştirilen Samsung Pay, ünlü kredi ve ön ödemeli kart firması olan Mastercard ile yapılan iş birliği sonrası Avrupa pazarına girmeye hazırlanıyor.

2015'in ilk aylarında mobil ödeme teknolojileri geliştiren LoopPay adlı bir firmayı satın alarak bunun üzerinde geliştirmeler yapan Samsung, Avrupa pazarına MasterCard ile giriş yapacak.

Kullanıcıların akıllı telefonları üzerinden yapmış oldukları online alışverişlerde kolay ödeme hizmeti sunan Samsung Pay, Güney Kore'de Ağustos ayında yapılacak test denemelerinin ardından ABD'de kullanıma açılacak.

MasterCard'in Digital Enablement Service (MDES) entegreli Galaxy S6, S6 Edge ve üst modellerde kullanılacak Samsung Pay, akıllı telefonunuzdan bir çok farklı noktadan NFC teknolojisi ile temazsız olarak ödeme yapmanızı sağlıyor.

Samsun Pay'in Apple Pay ve Android Pay gibi ekosistemi fazlasıyla geniş olan rakiplerinin karşısında söz sahibi olup olmayacağı merak konusu. Ancak Apple Pay ve Android Pay'de olmayan MST (magnetic strip technologies) teknolojisini desteklemesi onu mobil ödeme pazarında bir adım öne geçiriyor.





PAYLAŞ