Samsung, Mobil Ödeme Girişimi LoopPay'i Satın Aldı! - Haberler - indir.com

Samsung, Mobil Ödeme Girişimi LoopPay'i Satın Aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Mobil ödeme alanında Apple Pay ve Google Wallet'e rakip olmak isteyen Samsung, ilk defa ortaya bir KickStarter projesi olarak çıkan Güney Koreli mobil ödeme girişimi LoopPay'i satın aldığını duyurdu.

2013 yılının sonlarında 10 milyon dolar yatırım alan LoopPay, manyetik kredi kartı okuyucuları ile uyumlu çalışabiliyor ve telefonun okuyucu ile etkileşime geçmesinden sonra sadece onay tuşuna basılarak mobil ödemeyi mümkün kılıyor. LoopPay, hali hazıda ABD'de POS cihazı bulunan üye işyerlerinin yüzde 90'ında kullanılıyor.

Bu noktada Apple Pay'den daha fazla kullanım alanı sunan LoopPay, mobil ödemeyi oldukça kolay bir hale getiriyor. Samsung'un bu sayede mobil ödeme sistemleri alanında belki de ilk defa Apple'dan bir adım daha önde olacağı söyleniyor.

Satın alma ile ilgili henüz çok fazla detay bulunmuyor. Ancak Samsung'un ilk etapta LoopPay için bir iOS uygulaması çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca satın almadan bir kaç ay önce LoopPay'in yaratıcıları yaptıkları bir açıklamada bazı telefonlara destek vermeye başlayacaklarını duyurmuştu. Bu açıklamaya ve satın almadan da tahmin edebileceğimiz üzere bu telefonlardan biri Samsung Galaxy S6 olabilir.

Samsung ve LoopPay işbirliği'nin detayları ile LoopPay'in hangi telefonlara destek vereceğini 1 Mart'ta yapılacak olan Unpacked etkinliğinde her birlikte öğreneceğiz.

LoopPay hakkında fikir sahibi olmak ve daha yakından tanımak için LoopPay tanıtım videosunu izlemenizi öneririz.




LoopPay Tanıtım Videosu


PAYLAŞ