Pinterest, Cinsiyete Göre Sonuçlar Gösterecek! - Haberler - indir.com

Pinterest, Cinsiyete Göre Sonuçlar Gösterecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Özellikle kadınların ilgisini çeken Pinterest, erkek kullanıcıların da ilgisini çekmeye çalışıyor. Bu kapsamda; aramalarda cinsiyete göre sonuçlara odaklanan servis, arama motorunda bazı değişiklikler yaptığını duyurdu.

Kullanıcıların fotoğrafları sınıflandırarak saklamalarına ve diğer kullanıcılarında bu fotoğrafları keşfetmelerine olanak sağlayan Pinterest'in ABD'deki kullanıcılarının yüzde 70'den fazlasını kadınlar oluşturuyor.

Pinterest

Pinterest üzerinden arama yapan erkek kullanıcılar genel olarak kadınlara yönelik olan ürünler ve fotoğraflarla karşılaşıyor. Bundan dolayı erkeklerin Pinterest'e ilgisi de git gide azalıyor. Bu durumun farkına varan servis arama motorunda bazı değişiklikler yaptı. 

Akıllı arama adı verilen bu değişiklik sayesinde Pinterest üzerinden yapılan aramalarda cinsiyete göre sonuçlar gösterecek. Yani erkek veya kadın kullanıcılar sadece kendi cinsiyetlerin uygun içerikleri görecekler. Ancak isteyen kullanıcılar ayarlar bölümüne girerek bu özelliği kapatabilecekler.

1 Ocak 2015 itibarıyla Promoted Pins adlı yeni reklam modelini hayata geçiren Pinterest'in, cinsiyete göre arama sonuçları özelliği ile daha fazla gelir elde etmek için erkek kullanıcıları hedef aldığını anlayabiliyoruz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ