Microsoft Meğerse Herkesten Önce Çerçevesiz Telefon Üretecekmiş! - Haberler - indir.com

Microsoft Meğerse Herkesten Önce Çerçevesiz Telefon Üretecekmiş!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-10 19:00:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Microsoft!un kurucusu Bill Gates'in bile Android'e Geçtiği günlerde Windows Central, daha önce hiç tanıtılmayan, tanıtımı gerçekleşmeyen ve gerçekleştirilmeyecek olan Lumia modellerini bizimle paylaşıyor. Şimdi ise çerçevesiz bir Microsoft akıllı telefonunu bizlerle paylaştı.

Xiaomi!nin Mi Mix modeli ve Samsung!un Galaxy S8 modeli ile birlikte görmeye alışık olduğumuz çerçevesiz akıllı telefonu meğerse Microsoft daha önceden yapacakmış. Artık günümüzde çerçevesiz akıllı telefonları görmeye çok alıştık. Neredeyse her yeni çıkan akıllı telefonda çerçevesiz bir tasarım görüyoruz. Aslında günümüzdeki çerçeveli telefonların hiçbiri tanıtılmadan, gündemde bile değilken Microsoft önceden çerçevesiz bir tasarıma sahip telefon üretebilirmiş.

Microsoft Meğerse Herkesten Önce Çerçevesiz Telefon Üretecekmiş!

Microsoft Lumia Vela adına sahip olan bu çerçevesiz Windows telefonu günyüzüne çıkartan Windows Central, ortada Samsung Galaxy S8 ve Xiaomi Mi Mix gibi cihazlar hiç ortada yokken Microsoft!un çerçevesiz bir model üzerine çalıştığını belirtti.

Microsoft!un çerçevesiz tasarıma sahip Lumia Vela telefonu ne yazık ki geliştirilme aşamasında yaşanan bazı sorunlardan dolayı üretilememiş ve bunun yerine Lumia 435 üretilmiş. Ne kadar bir amiral gemisi özelliklerine sahip olmasa da çerçevesiz bir Lumia modeli çok satardı. Cihaz, sadece 200 doların altında bir fiyat ile satışa sunulacaktı.

Microsoft Meğerse Herkesten Önce Çerçevesiz Telefon Üretecekmiş!

Günümüzdeki çerçevesiz telefonların fiyatlarına baktığımız zaman ne kadar yüksek fiyatlara sahip olduklarını görüyoruz. Eğer Microsoft, böyle bir akıllı telefon üretseydi belki de piyasada şu andaki gibi düşük satış rakamlarına sahip olmazdı ve telefonları çok satan bir akıllı telefon üreticisi olabilirdi ama ne yazık ki artık çok geç.

Tasarıma baktığımız zaman Microsoft!un Lumia Vela!yı üreteceği dönemde tek bir rakibi vardı, o da Sharp Aquos Crystal. Sol,sağ ve üst kısmında hiç boşluk olmayan Lumia Vela!nın diğer tasarım özelliklerinin diğer lumia modelleriyle birebir aynı olduğunu görüyoruz.

Microsoft Meğerse Herkesten Önce Çerçevesiz Telefon Üretecekmiş!

Microsoft!un çerçevesiz telefon modeli olacak olan Lumia Vela!nın teknik özelliklerine baktığımızda ise o zamanın işlemcilerinden Snapdragon 200!ü görüyoruz. 1GB RAM ve 4GB dahili depolama kapasitesine sahip olurken aynı zamanda 5 inçlik bir 720p ekranın da bizi karşılayacağını söyleyebiliriz. Kamera ve batarya yönüne gelecek olursak da 5MP!lik bir arka kamera ile birlikte 720p!lik bir ön kamerası ve 1800mAh!lik bir batarya görüyoruz. Kalınlığı ise 9.25mm olacak olan telefon bu özelliklerle günümüzde giriş seviyesinden bile düşük bir akıllı telefon olarak kafamızda canlanıyor. Ancak Microsoft!un akıllı telefon işletim sistemi olan Windows!un Android!e göre daha stabil bir işletim sistemi olduğunu göz önüne alırsak çok da yavaş bir telefon olmayacağını düşünebiliriz. Ayrıca Microsoft Lumia 2014 yılında geliştirilirken, Windows Phone 8.1 işletim sistemine sahip olacağını da belirtelim.





PAYLAŞ