Firefox Hello Gün Yüzüne Çıkıyor! - Haberler - indir.com

Firefox Hello Gün Yüzüne Çıkıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Mozilla, arama motoru Yahoo'yu kullanan Firefox 34'ü geçen günlerde yayınlamıştı. Firma şimdi de 35'nci beta sürümü yayınlamaya hazırlanıyor. Bu sürümler birlikte tarayıcı üzerinden görüntülü konuşma imkanı sunan Firefox Hello özelliği de gün yüzüne çıkıyor.

İlk defa Ekim ayında duyurulan Firefox Hello, WebRTC kullanan yani Chrome, Opera ve Firefox tarayıcılar arasında görüntülü konuşma imkanı sağlıyor. Hem de herhangi bir üyelik oluşturmadan ve de yeni bir kullanıcı hesabı açmadan.

Firefox Hello

Firefox Hello üzerinden oluşturulan özel bağlantı adreslerini paylaşan kullanıcılar bu sayede doğrudan tarayıcı üzerinden görüntülü konuşma yapabiliyorlar. Adres bağlantılarıyla uğraşmak istemeyen kullanıcılar ise Firefox hesabı oluşturarak kişi rehberini Hello'ya aktarabiliyor. Kişi rehberi aktarıldıktan sonra ise çevrimiçi olan kullanıcılar, arkadaşlarıyla hiç beklemeden görüntülü konuşmaya başlıyor.

Aşamalı olarak kullanıma açılan Firefox Hello, TokBox platformu üzerinde geliştiriliyor ve tamamen ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Şimdilik performans konusunda herhangi bir bilgi bulunmaya yeni özellik eğer başarılı olursa; Mozilla'nın bugüne kadar yaptığı en önemli ve başarılı çalışmalardan birisi olabilir.





PAYLAŞ